avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj concubinaj

daca in cazul intreruperii concubinajului,la proces de iesire din indiviziune,in vederea partajului,ea e fugita in Italia,cum se procedeaza? E de impartit un apartament,si un automobil.Daca vand automobilul acum ce patesc? E penumele meu,dar achizitionat in timpul concubinajului
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:48, 8 Decembrie 2011
Nu aveti ce partaj sa faceti daca e pe numele dvs. In Romania nu este recunoscut concubinajul.

Nu depuneti o asemenea cerere in instanta, au judecatorii destul amuzament zilnic.
Masina, m-am lamurit e a dvs ca e pe numele dvs si puteti face ce doriti cu ea, deci nu patiti nimic daca o vindeti.
Mai departe, apartamentul pe ce nume e ? daca l-ati cumparat impreuna, in acte ar trebui sa fi cumparat pe cote parti adica dvs sa fi cumparat x% si concubina restul si atunci puteti iesi din indiviziune la notar sau in instanta daca doamna nu se prezinta sau nu va intelegeti.
Daca ati cumparat "impreuna" dar pe numele ei, apartamentul ii apartine si nu aveti vreun drept la el. Valabil si invers, daca e pe numele dvs.. va ramane al dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare remusbarbu remusbarbu Buna seara! As dori sa cumpar un apartament cu concubina mea....problema este ca imi este teama ca contractul sa fie si pe numele ei...... Ce variante as ... (vezi toată discuția)
Partaj concubinaj ContSters215829 ContSters215829 nedivortat,traiesc in concubinaj de11 ani,acum vrea partaj.Locuinta 50&50 %,doua autoturisme pe numele meu,rate pt unul pana in 2014,celalalt imprumut pt nevoi ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubinei adrianag1974 adrianag1974 Am trait in concubinaj cu un barbat 20 de ani.El a fost casatorit iar in urma casatoriei a avut doi copii la ora actuala majori.Cand am hotarat sa stam ... (vezi toată discuția)