avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj concubinaj

nedivortat,traiesc in concubinaj de11 ani,acum vrea partaj.Locuinta 50&50 %,doua autoturisme pe numele meu,rate pt unul pana in 2014,celalalt imprumut pt nevoi pesonale pe numele meu,de palatit pana in 2915.In afara de locuinta,mobila etc. poate ridica pretentii la autoturisme? Ea salariu minim eu 20 mil. Nu am av deoarece inca n-a deshis actiunea.Av ei,ia zis ca pote cere ordonanta prezidentiala prin care se dispune sigilarea apartamentului si eu voi ramane in strada pana la terminarea procesului. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 20:06, 17 Iulie 2011
Sa va pregatiti de proces.Problematica concubinajului este oarecum confuza.
Dar ziceti ca sunteti nedivortat.Adica sunteti casatorit?
Apartamentul nu se poate sigila...dar va trebui sa va cautati avocat.
Nu am divortat inca,e in curs,la primarie iar partajul la divort se face amiabil.Eu las totul la sotie,ea nu are pretentii la ce am facut in timpul concubinajului.Daca concubina introduce actiunea procesuala, fiind in somaj,nu plateste taxa de timbru, dar zice ca eu voi palati cheltuielile de judecata ii da av banii pt evaluator sau evalueaza la o suma mai mare si cer eu evaluator,pe care il voi plati
va ameninta gratuit si fara suport juridic. nu are cum sa va dea afara din casa atata vreme cat sunteti coproprietar la apartament. daca va promova actiune de partaj veti depune cerere reconventionala.
Motivul ar fi protejarea bunurilor,deoarece ea a parasit locuinta,furand si un lant de 19 gr de aur ce-mi apartinea dar n-am facut plangere pt furt,inca o iubesc si nu pot sa-i fac rau.Acum e invatata sa spuna ca eu voi instraina din bunuri. Chichite avocatesti !
nu este intemeiat un astfel de motiv pt ca dvs sa fiti dat afara din casa care va apartine in cota de 1/2.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort SPavel SPavel Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .Sunt dupa un divort ,dupa 35 de ani de casatorie ,fara copii ,divort intenteat de catre sotie , ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii nelegitimi SVD SVD Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)