avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj concubinaj

nedivortat,traiesc in concubinaj de11 ani,acum vrea partaj.Locuinta 50&50 %,doua autoturisme pe numele meu,rate pt unul pana in 2014,celalalt imprumut pt nevoi pesonale pe numele meu,de palatit pana in 2915.In afara de locuinta,mobila etc. poate ridica pretentii la autoturisme? Ea salariu minim eu 20 mil. Nu am av deoarece inca n-a deshis actiunea.Av ei,ia zis ca pote cere ordonanta prezidentiala prin care se dispune sigilarea apartamentului si eu voi ramane in strada pana la terminarea procesului. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 20:06, 17 Iulie 2011
Deci eu inteleg ca in acest moment aveti un divort amiabil cu sotia in care nu sunt probleme.

De ce va da concubina in judecată?
exista psibilitatea ca la partaj sa cer sa dovedeasca veniturile si eu sa vin cu ale mele,apoi sa cer sa se tina cont de acestea?
Ar trebui sa va angajati si dvs. avocat.
Impreuna cu concubina ati cumparat un imobil si exista in contract in cote de 50 la suta?
Daca nu sunteti divortat sotia poate sa aiba si ea pretentii...
am un divort in curs in care nu sunt probleme,sotia nu are pretentii,la ceea ce am facut impreuna cu conubina,care ma da in judecata pentru pataj
Iesirea din indiviziune pe apartamentul comun presupun. Puteti cere in instanta atribuirea apartamentului dvs. si plata unei sulte catre concubina.

Concubina nu poate avea pretentii pentru nimic din proprietatea dvs, sotia pe de alta parte poate avea pretentii.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort SPavel SPavel Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .Sunt dupa un divort ,dupa 35 de ani de casatorie ,fara copii ,divort intenteat de catre sotie , ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii nelegitimi SVD SVD Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)