avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar daune

Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la asirom , caci acolo era asigurat el , am depus dosarul urmand ca in 2-3 zile sa fiu contactat de firma de asigurari. Dupa o saptamana vazaind ca nu sunt contactat am mers la ei , intrebandu-i de dosar mi-au zis ca persoana vinovata de producerea accidentului mai trebuie sa de-a o declaratie. si sa mai astept cateva zile caci l-au contactat si a ziis ca o sa vina. Astazi se implinesc 3 luni de la accident si cei de la Asirom nu mi-au dut niciun raspuns. Motivul lor e ca nu vrea sa se prezinte clientul lor sa de-a declaratie. eu ce vina am? Este legal ce face firma de asigurari?
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
MARYUSS2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARYUSS2007 , utilizator 17:51, 13 Decembrie 2011
Normele pentru aplicarea penalitatilor de 0.2% pe zi inca nu au fost publicate in monitorul oficial. Cel mai probabil vor intra in vigoare incepand cu 01.01.2012.
Oricum acestea nu se aplica retroactiv iar la aceasta data penalitatile sunt de doar 0,1% pe zi.... asta daca la dosar a fost depusa o factura si se face dovada ca societatea de asigurari nu si-a indeplinit atributiunile sau si le-a indeplinit defectuos.

Adrian.Tudor a scris:

Este foarte adevarat ca asiguratorul are dreptul sa faca cercetarile sale proprii dar avea si obligatia de a va anunta in termen de 5 zile de la deschiderea dosarului de decizia sa. In acest caz aveti dreptul sa actionati in judecata firma de asigurari respectiva si sa solicitati penalizari de intarziere de 0,2% din valoarea daunei pt fiecare zi de intarziere, Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reorezinte in proces si sa va apere interesele fata de asigurator.


Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
cei de la [EDITAT] nu mi-au facut evaluarea pagubei , nu au facut decat poza si mi-au zis sa astept sa se prezinte persoana vinovata de producerea accidentului , acesta nu sa prezentat , iar ultima data cand i-am contactat telefonic mi-au zis ca daca persoana vinovata nu se prezinta nu imi repara masina.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Foarte "FALS"... asta tine de ogligatiile asiguratului... si strict de investigatia lor. Intradevar Ordinul 5 al CSA-ului mentioneaza ca asiguratul este obligat sa se prezinte pentru a declara evenimentul insa nu exista nici-un fel de sanctiune pentru asta. Daca nu le place nu au decat sa ceara modificarea normelor... in cel mai rau caz pot face un regres daca acestia cosntata o ilegalitate... insa asta nu are nici-o legatura cu despagubirea pe care sunt obligati sa o acorde oricum.
Solicitati "nota de contatare" sunt obligati sa v-o inmaneze .... semnati si puneti data la care o primiti ... aceasta o sa va ajute in reclamatia catre CSA si sunt pasibili si de sanctiuni.
astazi am fost la ei si mi-au spus ca o sa imi trimita acasa prin posta decizia lor , dar decizia va fi nefavorabila pentru mine , a zis sa-i dau in judecata daca imi comvine... asta e raspunsul lor si ca le-am facut seziari la CSA si sa vada ce raspunsuri le mai da si acolo ....asta e Romania noastra...
Poate ar fi bine, prin intermediul unui avocat sa trimiteti o invitatie la conciliere soferului vinovat si in aceasta invitatie sa aratati motivele pt. care faceti acest lucru. Din ce stiu eu este o procedura premergatoare actiunii in instanta. Primind aceasta invitatie soferul vinovat va reactiona, poate se va conforma obligatiei de a se prezenta la asigurari pt. a declara evenimentul. Oricum, veti avea un avantaj: ori se va duce la asigurari si se va rezolva problema, ori nu va reactiona si atunci cistigati timp in sensul ca stiti ca aceasta problema se va rezolva in instanta si demarati actiunea mai devreme.

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - plata daunelor mugur_m mugur_m Am fost tamponat de un conducator auto care a trecut pe rosu. M-am folosit de asiguarea lui RCA pentru a repara masina insa cand sa plateasca asiguratorul ... (vezi toată discuția)