avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in preaviz

Buna ziua,
Am un angajat in preaviz pana la data de 05.12.2011 care a adus concediu medical 4 zile. Acesta ii prelungeste perioada de preaviz, deci data incetarii va fi 09.12.2011. Trebuie sa il instiintez cumva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 6 Decembrie 2011
da, trebuie instiintat prin decizia de suspendare a CIM.
Adica pentru zilele de concediu medical trebuie sa ii intocmesc decizie de suspendare a CIM?
Buna ziua,
Am un angajat in preaviz pana la data de 05.12.2011 care a adus concediu medical 4 zile. Acesta ii prelungeste perioada de preaviz, deci data incetarii va fi 09.12.2011. Trebuie sa il instiintez cumva? Multumesc

Nu trebuie. Salariatul are obligatia sa-si cunoasca drepturile si obligatiile si sigur le cunoaste daca in perioada de preaviz a venit cu medical.
Adica pentru zilele de concediu medical trebuie sa ii intocmesc decizie de suspendare a CIM?

Nu se intocmeste decizie de suspendare in cazul CM si nu inscrie in revisal.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
ContSters42179, utilizator
delia25 a scris:

In cazul concediului medical pentru incapacitate temporara de munca, suspendarea opereaza de drept ...
Nu se instiinteaza salariatul pentru asa ceva ... daca va mai aduce un alt c.m. dupa expirarea celui vechi ? ... se va modifica numai data de incetare a c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza o suspendare de o zi in revisal 5.0.8 eugene eugene Concret, o zi de suspendare in data de 05.12.2011 se inregistreaza asa data inceput suspendare - 05.12.2011 data sfarsit suspendare - 05.12.2011 data ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal suspenda cim-ul? Olivia E Olivia E Buna ziua, Am o salaraiata insarcinata care in luna iunie a prezentat un concediu medical la servici (ea fiind insarcinata in luna a VIII a de sarcina in ... (vezi toată discuția)