avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cadouri de Craciun
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cadouri de Craciun

1)am 2 salariati care au copii minori ;2 sant sot si sotie ;pot acorda "cadou"150 lei fiecarui salariat pt copii??;celorlalti salariati as dori sa le dau"cadou"150 lei -aceasta suma din urma cum se impoziteaza?? ca orice "salariu"?? multumesc anticipat (fond de salarii 78.000 lei). 2 ) la o soc platitoare de impozit pe venit ce suma pot acorda salariatilor drept "cadou' de Craciun? 1000 lei de persoana se poate?? dar pt copii salariatilor?? e limitat tot la 150 lei sau pot da mai mult avand in vedere ca e platitor de imp. pe venit??
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:19, 7 Decembrie 2011
Conform Codului fiscal art. 55 alin. 4 lit a):
Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.

Veniturile primite de salariati sub forma cadourilor pe destinatiile prestabilite de Codul fiscal, in limita a 150 lei pe copil nu se cumuleaza cu veniturile de natura salariala ale lunii in care acestea se platesc, cu conditia sa existe o prevedere in acest sens si in contractul de munca. Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase se aplica atat darurilor constand in bunuri, cat si celor in bani, in cazul tuturor angajatorilor de forta de munca.
Deci cei 150 de lei nu se impoziteaza. Daca Dvs, doriti sa acordati salariatilor cate un "cadou" in valoare de 1000 de lei, acestia se vor include in baza de impozitare, mai putin suma de 150 lei. Diferenta de 850 se va impozita si nu este considerata cheltuiala deductibila.

va rog : in cazul unui platitor de impozit pe venit, 3 % pot acorda salariatilor premii de Craciu in val mai amre??practic cred ca se poate, pt ca impozitul se calculeaza la total venituri.., nu prea intereseza cheltuielile, doar..sa nu se gaseasca "cineva'care sa vada cum influenteaza eventual profitul net ce se va repartiza in dividende?! oricum astept unraspuns avizt.multumiri si sarbatori fericite!
Orice cadou oferit salariatilor, cu exceptia celor de la art 55, alin 4, lit a, se considera avantaj in natura si se aduna la salariul realizat, impozitindu-se ca atare (impozit si contributii).

Pct 70 din norme lit e mentioneaza clar ca sint considerate avantaje cadourile, cu exceptia celor de la art 55, alin 4, lit a.
Indiferent de impozitul pe care firma il plateste, daca sint impozitate ca avantaje in natura, reprezinta chelt deductibile (nu mai pot fi reincadrate ca dividende).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)