avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie desfiintare post part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie desfiintare post part-time

Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore.
Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc urmati in cazul desfiintarii unui astfel de post si care este temeiul legal care sta la baza desfintarii unor astfel de posturi, tinand cont de faptul ca este vorba de un CIM cu perioada nedeterminata.
Cel mai recent răspuns: ciocolataamara , utilizator 10:50, 27 Octombrie 2008
Ma confrunt cu un caz similar numai ca este vorba despre desfiintarea unui post full time.
Am tot citit si m-am documentat insa consider ca numai din interpretarea art. 70 din Codul Muncii reiese ca nu este necesar a fi notificat AJOFM in situatia concedierii individuale din cauza desfiintarii postului.
Cu toate acestea, va rog sa ma lamuriti si sa imi spuneti daca este necesar sau nu sa notificam AJOFM si care ar fi procedura in special momentul in care ne adresam institutiei.
Va multumesc mult!
Nu este obligatorie notificarea AJOFM in cazul concedierilor individuale, dar unele instanţe judecătoreşti au apreciat că angajatorul are această obligaţie, în spiritul prevederilor legale pentru protecţia salariaţilor.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Astazi am sunat si la AJOFM si mi s-a comunicat acelasi lucru in sensul ca nu este necesara sesizarea lor in cazul in care vorbim despre o concediere individuala rezultata din desfiintarea unui post. O zi buna va doresc!
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
ciocolataamara, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare de post abuziv cornel_6 cornel_6 Inspector de securitatea si sanatatea in munca poate sa fie desfintat postul fara sa ii fie preluate sarcinile de alta functie. mentionez ca nu sunt alte ... (vezi toată discuția)
Decizie desfiintare post ginnyy ginnyy Decizia de concediere trebuie sa contina motivele de fapt si de drept ce au stat la baza concedierii In ceea ce priveste motivele de fapt, se spune ca decizia ... (vezi toată discuția)
Restructurare post sonnykutza sonnykutza Buna ziua, am o rugaminte daca-mi puteti da un sfat......Sunt angajata de 14 ani la o companie si am fost anuntata ca se restructureaza postul. Motivul ... (vezi toată discuția)