avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita drept de preemptiune
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita drept de preemptiune

buna ziua, este in desfasurare executarea silita a unui imobil a debitorului meu. Suma de recuperat este 32.000 Euro, la sulta (1/2 din val imobilului executat) se adauga penalitati acumulate timp de 3 ani, deci suma de recuperat aprox. 36.000 Euro. Imobilul este un ap. 3 cam, in pitesti, val de piata aprox. 40.000 Euro. Debitorul a cerut instantei sa se suspende executarea silita si ca datoria sa se acopere din veniturile imobilului executat pe o perioada de 6 luni. Eu doresc cu orice pret sa achizitionez acest apartament (a fost cumparat impreuna cu debitorul , adica coproprietari). Pot face ceva legal pentru a nu-l lasa sa il vanda cui va dori in perioada aceasta de 6 luni ci sa il iau eu, eventual pe langa debitul mentionat sa ii mai platesc in plus? Mentionez ca tin cu tot dinadinsul sa fiu eu proprietarul imobilului, debitorul insa, nu doreste nicio intelegere, vrea ca eu sa nu il am si gata. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: pltgeorge , utilizator 16:52, 7 Decembrie 2011
Comunicati executorului interesul dvs,participati la licitatie
imi cer scuze, dar debitorul a cerut sa vanda apartamentul fara licitatie pentru a acoperi debitul. O poate face? Eu sunt interesat sa il cumpar eu. Cum pot sa ii impun asta?
Daca tot sunteti coproprietar si vreti sa aveti apartamentul, de ce nu ati cerut sa va fie atribuit ?
Debitorul spuneti ca a cerut o amanare sa-l poata vinde singur.. cred ca va puteati opune si sa ziceti ca nu e cazul sa asteptati dvs inca 6 luni, cat sunteti dispus sa-i dati diferenta de bani si sa aveti dvs ap..
Nici sa-l executati silit nu va e convenabil pt ca prin vanzare la licitatie va lua mult mai putin fata de valoarea la care a fost evaluat, iar diferenta o recuperati prin poprire in timp sau daca nu aveti ce altceva de executat, deloc.

la licitatie ar fi fost avantajos pentru mine, pentru ca as fi licitat pana las fi adjudecat, nu miar pasa daca ar fi adjudecat cu mai putin si ar mai fi trebuit sa pun poprire pe diferenta, nu as faceo,problema este ca nu vrea sa mil dea mie iar eu nu vreau sal pierd. Ce pot face sa o impiedic sa il vanda altcuiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a 1/2 dintr-un apartament becali-prodanca-reghe-prigoana becali-prodanca-reghe-prigoana buna ziua ,doresc sa cunosc opiniile dv.stra cu privire la executarea silita a unui ap.pentru val. de 15000 +2000 cv.cheltuieli de executare = ... (vezi toată discuția)
Executare silita radutacostel radutacostel Buna ziua ,Este vorba de un apartament executat silit si executorul imi spune ca ca pot cumpara apartamentul la al doilea termen care este de 19000 de euro la ... (vezi toată discuția)
Pot ramane in apartament pana la vanzarea prin licitatie ? yamada yamada Am achizitionat un credit imobiliar in perioada de boom imobiliar. Dupa 3 ani de plata a ratelor la zi, am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)