avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transport auto, documente necesare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transport auto, documente necesare

Sunt apicultor,
1-posed permis de conducere gradul C+E
2-am cumparat un camion cu sarcina max. autorizata de 7,5 tone
3- vreau sa transport, stupii mei, cu el in pastoral
Va rog sa–mi spuneti ce actelegale imi trebuiesc (in afara de :asigrare, rovigneta, revizie, limitator de viteza)deoarece, oricat am studiat legile, nu ma descurc cu atatea modificari prin ordonanate si unde am intrebat, parerile sunt impartite
a.-am nevoie de licenta de transport?
b.-am nevoie de atestat de sofer profesionist, avand in vedere ca nu desfasor aceasta activitate ca angajat?
Ipoteza
1- Vreau sa merg unde am treaba cu acest camion si nu cu atoturismul, este legal?
2- Daca ma plimb cu el intru sub incidenta controalelor ARR?
3- Am nevoie de tahograf daca nu desfasor activitate de transporturi auto autorizate?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:49, 6 Decembrie 2011
O ce autovehicol care depaseste masa totala de 3,5 t trbuie sa fie echipat cu limitator de viteza , inregistrator tahografic . In cazu d-ra va trebuie : tahograf , licenta de transport , si atestat profesional transport marfuri generale . Interesativa la ARR daca nu este nevoie de vre-o autorizatie speciala fiind vorba de albine , cum e cazu animalelor vii . D-ra nu va incadrati in categoria autoveficolelor esceptate ,Basculele ce eczecuta transport local , Gunoierele , Autobuze de transport local ,etc.
La prima parte aveti nevoie de toate documentele de care ati intrebat. La ipoteza va spun ca puteti merge unde doriti dar cu respectarea tuturor restrictiilor prevazute pt astfel de autovehicule si veti suporta toate controalele ca si cu orice autovehicul din aceasta categorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport echipamente de munca proprii cu tractor agricol+trailer -autorizare gabibotea gabibotea Daca societatea detine un tractor agricol+trailer, care este inscris in circulatie , pentru efectuarea transportului de utilaje proprii intre 2 judete pe ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
M-am imbolnavit la munca iar patronul imi cere acum demisia stancut_sabin stancut_sabin Buna ziua , ma confrunt cu o problema medicala din cauza activitatilor de la locul de munca . Am mai pus o intrebare aici pe site ... (vezi toată discuția)