avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine trebuie sa plateasca cheltuelile de spitalizare, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine trebuie sa plateasca cheltuelile de spitalizare, victima sau soferul?

nepoata mea a fost spitalizata 6 zile in urma unui accident rutier cine trebuie sa plateasca cheltueli de spitalizare victima sau soferul?
Cel mai recent răspuns: vulp , utilizator 16:59, 8 Decembrie 2011
soferul sau asiguratorul daca se constatat culpa acestuia si exista RCA valabil.
va multumesc pt raspuns.eu nu am depus plangere,eu nu am avut stiinta de vreun dosar si acum la 2 luni de la accident mi-se cere de catre spital un nr de dosar.am mers la pol. si aici aflu ca sunt acuzat de neglijenta si trebuie sa platesc spitalizarea.va rog sa-mi spune-ti cine trebuie sa plteasca .precizez ca nepoata mea are 4ani parintii sunt plecati si noi o avem in grija va rog sa-mi raspundeti va multumesc anticipat
daca nu ati depus plingere penala si nu v-ati constitutit parte civila atunci soferul a scapat de raspunderea civila, la fel si asiguratorul sau. Termenul era de 2 luni de la data producerii accidentului.
in consecinta, spitalizarea o veti plati dvs.
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca ati depasit termenul in care trebuia sa depuneti plangere si sa deschideti dosar de dauna la asigurator.
buna ziua in primul rind tin sa va multumesc pt.raspunsurile de pina acum.as mai avea ointrebare,de ce abia acum dupa 2 luni de la accident este chemat pt.declaratie fiul meu in virsta de 14 ani care a fost prezent la locul accidentului?ce mi-s-ar intimpla daca nu am posibilitatea de a plati suma 2500 roni ceruta de catre spital.mentionez aici ca victima accidentului in speta nepotica mea, are medic de fam.si este trecuta sub ingrijirea mea la servici unde platesc c.a.s va multumesc anticipat. cu multa stima si respect bunicul vctimei baciu viorel

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Despagubiri victima de asigurator cyan cyan X a fost implicat intr-un accident cu victime acum 2 ani. cei din autoturismul lui au stat in spital intre 2 si 14 zile ,inclusiv el, 2 zile. acum, a fost ... (vezi toată discuția)
Pretentii in instanta cheltuieli de spitalizare dupa 3 ani cyan cyan 1. exista un termen maxim in care spitalul are posibilitatea de a emite pretentii pentru recuperarea cheltuielilor de judecata in baza art. 313 alin. (1) si ... (vezi toată discuția)