Buna ziua. Mama mea a fost acrosata de o maisna pe marginea drumului. A fost internata in spital pentru trei saptamani si acum este in reabilitare. Din cauza conditiilor in care se afla nu am avut timp sa verific ce se mai intampla cu dosarul, daca este inca la politie sau a ajuns la procuro. Intrebarea mea este care este procedura legala in astfel de cazuri. Este posibil ca procurorul sa dea NUP fara sa audieze partea vatamata? Va multumesc.
In primul rind trebuie sa faceti plingere penala impotriva soferului care se face vinovat de producerea acestui accident si o depuneti la politia in raza in care s-a produs acest eveniment rutier. Trebuie sa fie audiata si mama dvs. De asemenea, solicitati o adresa catre Serviciul Medicina Legala (de la Politie) cu care mergeti sa ii faca mamei un certificate medico-legal. In functie de numarul de zile ce se va stabili in acest certificat, care nu este acelasi cu numarul de zile in care a fost mama dvs internata, se va solution si dosarul. Daca nu are peste 90 de zile, se va da o ordonanta de clasare ptr ca se considera ca soferul a savirsit o contraventie.
Si nu uitati ca mama sa se constituie parte civila in procesul penal, cu pretentii de despagubire pentru vatamarea suferita (de la sofer+asigurator RCA).Daca soferul nu a fost asigurat, exista Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, care poate despagubi daunele urmand sa le recupereze de la vinovat.
Accident rutier
maryus22
Buna ziua,
Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un accident rutier in care a fost implicata mama mea.Accidentul a fost asa,mama impreuna cu alte ... (vezi toată discuția)