avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua,

Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un accident rutier in care a fost implicata mama mea.Accidentul a fost asa,mama impreuna cu alte persoane se uitau de peste drum la un accident,o tamponare usoara intre masini,intre timp un sofer cu un Audi a vrut sa faca o depasire,nu stiu exact si a acrosat un Matiz pe care la impins pe trotuar unde era mama si alte persoane.Mama a fost lovita la ambele picioare la unul s-a ales cu o taietura mai urata nu a fost nevoie de operatie,si la celalalt picior ceva mai usor.Accidentul a a avut loc duminica 21.102012 si este inca internata la spital nu se poate deplasa nici pana la baie,are piciorul cu taietura mai grava in ghips ca sa nul miste,nu are nimic rupt.Ma gandesc acum ce despagubiri putem cere soferului vinovat,cel cu Audi din ce am aflat ca ar fi de vina.Dupa cum stiti la spital a trebuit sa dam la doctori la asistente ceva mita ca altfel nu te trateaza deloc bine.Am tot auzit ca va trebui sa platim noi spitalizarea,ceea ce mi se pare aiurea ca mama este pensionara si e asigurata medical.Ma gandesc si dupa spitalizare va avea nevoie de exercitii de recuperare.Banuiesc ca ne va trebui avocat pentru a da in judecata pe cel cu Audi,se poate rezolva si altfel?Nu dispunem de bani pentru asa ceva,parintii mei au pensii mici si eu recent sunt somer :( .Ce ma indrumati sa fac?Mai exact ce pot sa fac?Precizez ca nu este singura victima in acel accident,o femeie care era langa mama mea a fost grav lovita,bazinul fracturat,a fost scoasa de sub Matiz,a avut nevoie de operatii.In cazul unui proces va trebui si martori,un singur martor il stiu sigur,cumnatul meu a fost in apropiere si a vazut tot,dar sa nu zica ca e ruda.Va rog sa ma ajutati!Cu cateva zile inainte am fost anuntat la servici ca postul meu sa desfiintat si acum mama,numai belele in cateva zile.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:45, 30 Octombrie 2012
prumul lucru ce trebuie s ail faceti este sa depuneti plingere penala la politie ptr vatamare corporala, i nmaxim 2 luni de zile de la data accidentului.
simultan, scoateti un certificat IML in care sa fie precizate nr de zile de ingrijire medicala (a nu se confunda cu zile internare) deoarece acest act va fundamenta plingerea dvs penala.
Orice cheltuiala materiala (dovedita cu facturi+chitante) sau dauna morala va fi achitata de catre asiguratorul RCA al vinovatului. daca ajungeti la o intelegere cu acesta, asiguratorul RCA va fi scutit de plata altor daune.

ar fi bine sa aveti un avocat deoarece ceilalti participanti la procedura (asigurator si soferul vinovat) vor avea in mod cert consultanta juridica.
Mai intai trebuie sa aveti grija de mama dvs sa se insanatoseasca.
Apoi sa faceti plangere la organele de politie cu privire la accident.
am aflat recent ca vinovatul are polita RCA expirata de o luna,ce se intampla in cazul acesta?va trebui ca mama mea sa plateasca si spitalizarea?
trebuie sa va adresati fondului de protectie a victimelor strazii
[ link extern ] /
Trebuie sa faceti urmatorii pasi:

1. Contactati politistul de caz si mama sa formuleze plangere penala;
2. Obtinere certificat medico-legal, pentru a se vedea daca va fi un dosar penal sau nu ( nr. de zile ingrijiri medicale trebuie sa fie de cel putin 10);
3. Verificati daca exista asigurare RCA sau nu;
4. Fondul nu va despagubeste, fara actul de trimitere in judecata a faptuitorului( rechizitoriu) si nu va da mai mult de 100-150 lei /zi de ingrijire medicala;
5. Pastrati toate dhitantele/facturile ( e bine sa si cereti aceste documente acolo unde platiti dvs. investigatiile/procedurile medicale) in vederea sustinerii cererii daunelor materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Accident masina consecinte Fratzika Fratzika Buna ziua. Am si eu o intrebare cineva cunoscut a lovit pe trecerea de pietoni o persoana, victima a primit peste 90 de zile de spitalizare si a depus plangere ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - consecinte serbanramona82 serbanramona82 Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In ... (vezi toată discuția)