avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test poligraf - obligativitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test poligraf - obligativitate

Buna ziua,
exista lege care te poate obliga sa faci testul poligraf, daca o persoana nu este de acord?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:04, 9 Martie 2013
Testul poligraf nu constituie mjloc de proba pt ca asa spune legea penala, art 64 C.pr.pen, enumera limitativ mijloacele de proba in procesul penal, iar testul poligraf nu face parte din aceasta enumerare si nici nu se inscrie in modalitatile de ascultare a invinuitului sau inculpatului. Acesta constituie doar o metoda de investigare extrajudiciara, care ofera indicii in conturarea elementelor constitutive ale unei ifnractiuni.
Asadar, pana cand aceasta testare nu va fi prevazuta expres de legea penala nu contituie mijloc de proba.
buna seara,va rog sa mi spuneti si mie daca politistul te poate obliga sa faci testul poligraf...mai ales daca in declaratie ti ai dat acordul???Partea naspa este caci eu nu am stiut ca afecteaza bolnavii cu tulburari anxioase asa cum am eu...se ia in considerare tratamentul medical pe sistem central nervos...mai ales ca am la mana si reteta pe in care specifica acest lucru???va rog sa ma ajutati si sa mi dati un raspuns.va multumesc
Spuneti ca ati discutat cu un avocat care v-a sfatuit sa nu faceti testul, deoarece este recunoscut de Academia Nationala de Stiinte a SUA ca fiind lipsit de validitate si incredere.

Acest punct de vedere este confirmat de prof. David W. Martin intr-un curs de psihologie pe [ link extern ]
(lectia 19). In acest curs afirma ca nu exista vreo "cale regala" de studiere directa a emotiilor, iar poligraful nu permite nici el studierea emotiilor (de ex. cele produse de a spune minciuni).

Despre ce inseamna validitate si incredere vedeti [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul poligraf vasile2013 vasile2013 Pot sa solicit in cursul urmaririi penale, organului de urmarire, ca mijloc de proba efectuarea testului cu poligraf?... (vezi toată discuția)
Detector de minciuni FLORIN RADU FLORIN RADU salut, am si eu o problema de ridicat. stim ca in unele procese penale se admite proba cu detectorul de minciuni mai stim ca in C. pr. pen. nu exista ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf in cauze civile "Andronic&Asociatii"- Societate Civila Profesionala de Psihologie Daca in ultimii ani, judecatorii ce instrumenteaza cauzele penale, prin incheiere de sedinta, solicita testul poligraf in tot mai multe cauze, ce ratiuni pot ... (vezi toată discuția)