avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari vs. Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari vs. Asociatie de proprietari

Buna ziua,

As dori sa aflu, si eu, daca pot chema in instanta un reprezentant al unei Asociatii de locatari si in ce conditii? Respectiva Asociatie de Locatari nu functioneaza conform legii 230/2007. A ramas doar Asociatie de Locatari. Ne era obligata sa se transforme in Asociatie de Proprietari? Asa zisul presedinte taie si spanzura dupa cum doreste. Am dori sa-l actionam in instanta pentru neglijenta in serviciu, fals, uxz de fals, etc. mai ales ca are si numeroase plangeri penale pe numele lui, pe tema asta care nu au fot solutionate in nici un fel, deoarece atunci cand s-a dispus efectuarea expertizei contabile nu au fost bani si astfel s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
Ce se poate face in aceasta situatie?

Va mmultumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:04, 7 Decembrie 2011
Nu aveti alta solutie decat sa perseverati in plangerile dvs...alta solutie nu exista... in civil, va costa foarte mult
Orice proprietar interesat care detine indicii temeinice referitoare la incalcarea normelor in vigoare poate contracta personal unitate de profil autorizata sa execute expertiza financiar contabila asupra activitatii asociatiei de proprietari
In situatia in care expertiza concluzioneaza existenta de nereguli,eventual prejudiciu material,aveti dreptul sa formulati plangere impotriva persoanelor pe care le apreciati raspunzatoare
Pana la realizarea expertizei financiar contabile externe,ati solicitat Raport al cenzorului/comisiei de cenzori din cadrul asociatiei de proprietari ?
don_clericuzio a scris:

As dori sa aflu, si eu, daca pot chema in instanta un reprezentant al unei Asociatii de locatari si in ce conditii? Respectiva Asociatie de Locatari nu functioneaza conform legii 230/2007. A ramas doar Asociatie de Locatari. Ne era obligata sa se transforme in Asociatie de Proprietari? Asa zisul presedinte taie si spanzura dupa cum doreste. Am dori sa-l actionam in instanta pentru neglijenta in serviciu, fals, uxz de fals, etc. mai ales ca are si numeroase plangeri penale pe numele lui, pe tema asta care nu au fot solutionate in nici un fel, deoarece atunci cand s-a dispus efectuarea expertizei contabile nu au fost bani si astfel s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
Ce se poate face in aceasta situatie?

Puteti chema in instanta asociatia respectiva chiar daca nu este "de proprietari" in conditiile in care aveti motive.
Sunt inca multe asociatii de locatari care nu s-au transformat in asociatii de proprietari.
Conform HG 400/2003 (acum nu mai este in vigoare), era obligatorie constituirea asociatiei de proprietari.
Daca presedintele taie si spanzura reclamati-l la primarie pentru ceea ce face.
Actionati-l si in instanta pentru fapte concrete prin care va prejudiciaza si nu pentru generalitatile pe care le-ati prezentat mai sus. Nu va judeca nimeni pentru ca taie si spanzura, neglijenta in serviciu, fals... Concret, ce face?
Ce puteti face?
Proprietarii unei scari sau ai unui bloc pot sa sa intalneasca acum, sa discute si sa se organizeze in asociatie de proprietrai in care sa-si aleaga presedintele, comitetul, cenzorii..., conform legii 230/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea asociatiei de proprietari poznasu poznasu De ani buni de cand am cumparat apartamentul, asociatia nu are decat administrator, fara presedinte, fara comisie de cenzori, nu s-a convocat niciodata vreo o ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de locatari Mychaela24 Mychaela24 Buna ziua, numele meu este Mihaela si am o mare nelamurire cu privire la administratora asociatie de locatari. Toate problemele au inceput acum 1 an de zile, ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila / asociatie de propietari-cum se percepe onorariul? rodica_post rodica_post Conform solicitarii politiei,in temeiul unui dosar penal intocmit in baza autosesizarii instantei civile fata de presedintele si administratorul unei asociatii ... (vezi toată discuția)