avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducerea asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducerea asociatiei de proprietari

De ani buni de cand am cumparat apartamentul, asociatia nu are decat administrator, fara presedinte, fara comisie de cenzori, nu s-a convocat niciodata vreo o adunare si chiar si asa m-as mira sa se obtina majoritatea, caci locatarii sunt foarte apatici si nepasatori sau doar vorbesc pe la colturi. Acesta taie si spanzura de capul lui, are favoritii si antipatiile lui, e "tare in gura" fara sa dea socoteala nimanui, desi sunt multe chestii suspecte. Ce pot face ca locatar obisnuit?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:18, 16 Februarie 2011
Ca locatar obisnuit va puteti uni cu inca cativa locatari si sa incercati sa infiintati asociatie de proprietari. Altceva nu puteti face! :(
Blocul, ca sa zic asa, este deja consituit in asociatie de proprietari, numai ca ea functioneaza cum am zis, doar cu administrator.
Atunci, cu atat mai bine!
Conform Legii 230/2007, 20% dintre proprietari puteti convoca o adunare generala in care sa va alegeti conducerea asociatiei, cenzorii sau sa angajati din afara cenzor, daca nu se gasesc persoane specializate intre proprietari, si sa stabiliti daca il mai pastrati pe administrator sau angajati altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia de locatari madseabear madseabear Buna dimineata/ziua/seara, sper ca am ales corect categoria, este prima data cand postez pe acest forum. Avem o problema cu conducerea asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Este normal ca un om cu datorii mari la intretinere sa fie presedinte de bloc? stefanbaroncea stefanbaroncea Stau intr-un bloc cu 10 etaje, cu un nr. de 60 de apartamente. Cu 2 ani in urma in luna martie a fost ales un om, presedinte de bloc, la care in timp a ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari vs. asociatie de proprietari don_clericuzio don_clericuzio Buna ziua, As dori sa aflu, si eu, daca pot chema in instanta un reprezentant al unei Asociatii de locatari si in ce conditii? Respectiva Asociatie de ... (vezi toată discuția)