avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum sa imi aduc fratele acasa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum sa imi aduc fratele acasa?

Buna,am si eu o problema si as vrea sa stiu daca se poate face ceva,am un frate inchis in Brazilia pentru trafic de droguri,este acolo din iunie 2008,cu o pedeapsa de 5 ani,am primit scrisoare de la el in care ne spunea ca a facut o alta prostie,in noiembrie a fost scos pe semi-deschis si el impreuna cu altii au incercat sa fuga si au fost prinsi iar acum trebuie sa-si termine sentinta.Se poate face ceva ca sa fie adus in tara sa isi termine pedeapsa aici?suntem disperati,am dat o gramada de bani la avocatii de acolo,consulatul de acolo nu face nimic,in plus e plina inchisoarea de romani.Ce sa facem?va multumesc .

Cel mai recent răspuns: roxxana85 , utilizator 11:27, 7 Decembrie 2011
Si nu a primit nimic in plus pentru ca a incercat sa fuga?

Intre Romania si Republica Federala Brazilia exista un tratat din 2003 cu privire la extradarea cetatenilor dar nu cunosc sa existe vreun tratat de transfer a condamnatilor pentru executarea pedepsei in tara natala. Din pacate Brazilia nu este parte a Convenţiei europene asupra transferării persoanelor condamnate, adoptată la Strasbourg, la 21 martie 1983.

In concluzie, pana cand Romania si RF Brazilia nu incheie un tratat in domeniul transferului condamnatilor spre executarea pedepsei in tara nu prea aveti ce face.

Ce ati vrea sa faca consulatul?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc pentru raspuns,eu spun ceea ce mi-a spus fratele meu si ce spun ceilalti baieti,ca ar dori sa se intereseze de ei consulatul,sa-i viziteze macar o data pe luna,am sunat la consulat,dar mi s-a spus ca este nevoie de bani pentru asta,pentru ca e mai departe inchisoarea si ar costa cam 600 de euro,deci nu poate face nimic,il rugam noi sa mai sune sa se intereseze de banii si pachetele pe care le trimiteam,dar mai mult de atat nu se poate face nimic.Baietii de acolo nu vor decat sa aiba cu cine vorbi din cand in cand,ma refer la cineva din tara lor.Din cate am inteles tatal la un baiat din Bucuresti a reusit sa ajunga acolo si sa-i vada.Ei spun ca alte consulate merg la 2-3 luni in vizite,dar la ei nu merge nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal u.e. laur007 laur007 Buna ziua, am o intrebare destul de delicata :( O cunostinta de-a mea (cetatean roman), a fost condamnata in Germania pentru niste infractiuni, acum executa ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse s_mari s_mari O persoana condamnata la 4 ani inchisoare fuge in Germania unde era cautat pt alta infractiune cu scopul de a se preda autoritailor. Pedeapsa pe care o va ... (vezi toată discuția)
Expulzarea ContSters228182 ContSters228182 Buna seara,am un prieten inchis in Germania,ancheta este in desfasurare,nu a primit sentiinta inca,se poate cere expulzarea in Romania si judecat aici dupa ... (vezi toată discuția)