avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permisul romanesc de conducere a fost anulat, pot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permisul romanesc de conducere a fost anulat, pot conduce in Romania cu permisul obtinut in Ucraina?

Mi-a fost suspendat permisul de conducere in vederea anularii (alcool- penal). Intre timp am primit rezidenta in Ucraina, am urmat cursurile scolii de soferi si am permis de conducere ucrainean.
Intrebarea mea este daca pot conduce in Romania folosind acest permis? Sentinta inca nu a fost pronuntata. Dupa pronuntarea sentintei voi putea conduce?
Cel mai recent răspuns: stef_p , utilizator 23:15, 7 Decembrie 2011
daca va opreste politia il retine si pe cel ucrainian,dar nu l poate anula!nu aveti voie sa circulati pe teritoriul romaniei pt ca aveti suspendat acest drept pana la solutionarea cazului si 1 an dupa ce va condama daca va gaseste vinovat
legea romana imi interzice sa ma prezint la examenul pentru redobandirea permisului timp de un an de la pronuntarea sentintei irevocabile ...etc... nu spune nimic despre dreptul de a conduce posedand un permis obtinut legal intr-un alt stat, permis pe care Romania il recunoaste conform conventiei de la Geneva. deci...
Avand rezidenta in alta tara noneuropeana nu aveti voie sa conduceti in Romania decat in tranzit in rest puteti conduce in in tara unde aveti rezidenta. Dv ati incalcat legislatia romana si atunci de ce vreti s-o incalcati folosindu-va de un alt permis obtinut dupa alta legislatie? Cand ati obtinut permisul in Ucraina inseamna ca ati mintit la completarea chestionarului care va intreba daca ati mai avut permis de conducere si care este situatia lui.
la obtinerea permisului in Ucraina nu am fost intrebat despre situatia permisului din Romania.
oricum legal nu detin permis de conducere , acesta urmand a fi anulat. Probabil trebuia m-am grabit si trebuia sa-l obtin dupa sentinta din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de condusere eliberat de o autoritate straina in perioada de anulare a permisului romanesc cosmin35 cosmin35 Buna ziua , o intrebare la care nu-am primit raspuns elocvent. In urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti privind un accident de ... (vezi toată discuția)
Interdictia exercitarii profesiei - sofer tir constantin laurentiu ilie constantin laurentiu ilie Am o sentinta penala la regimul circulatie ramasa definitiva in data de 15.03.2010 in Cehia.Pedeapsa a fost de 6 luni cu suspendare si anularea permisului si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie neclara, daca este cineva care poate ... Hooke9507 Hooke9507 Buna ziua, Am o situatie neclara, daca este cineva care poate ajuta, va multumesc anticipat. Pe scurt: Am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare si ... (vezi toată discuția)