Pe rol este un dosar de evacuare de competenta Tribunal , iar legat de aceeasi cauza dar de competenta Judecatorie cu obiect pretentii chirie pe spatiul respectiv pana la ramanerea difinitiva si irevocabila a dosarului de la Tribunal.
Cel de la Judecatorie se suspenda?
Multumesc.
Într-adevăr, având în vedere că pretențiile au fost cerute pana la ramanerea difinitiva si irevocabila a dosarului de la Tribunal, dosarul cu obiect pretenții ar trebui să fie suspendat.
Există, totuși, varianta acordării unui termen suficient de lung pentru a fi finalizat dosarul de la Tribunal, mai ales datorită faptului că, presupun, se judecă în apel.
Hmmm ... banuiesc ca evacuarea se judeca in recurs la Tribunal.
Suspendarea judecatii privind pretentiile se impune daca si numai daca de solutia din dosarul privind evacuarea ar depinde solutia din dosarul privind pretentiile. Or, cele doua nu depind una de cealalta.
Asadar, nu se impune suspendarea judecatii.
Multumesc pentru raspunsuri. Eu am introdus actiune de evacuare la Judecatorie si la primul termen am precizat si pretentiile pentru a ramane de competenta acesteia dar actiunea a fost disjunsa evacuarea la Tribunal si pretentiile la judecatorie. Eu am facut precizarea ca paratul sa imi plateasca pe luna o suma de bani pana la solutionarea evacuarii.
Acum exista o discutie in sensul ca nu putem sti cand se termina evacuarea si cand pretentiile.
Evacuarea e de competenta Tribunalului? Oy-vey! Puteti sa ne postati aici motivarea incheierii prin care s-a declinat competenta in favoarea Tribunalului? Va rog frumos. :vishenka:
Imi pare rau ca nu o am acum nu am luat-o . Dar pot sa va spun ca a motivat-o cam asa: avand in vedere ca este o cauza comerciala se impune aplicarea art.4 cod comercial si este de competenta Tribunalului (ce retin eu acest articol a fost invocat in motivare). Oricum o sa o postez, maine, sau zilele viitoare, nu am ajuns la dosar sa vad motivarea decat la termen.
Va promit