avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj prin concediere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj prin concediere

Buna ziua,

Sunt angajat la o companie x de 1 an,am intrat intr-un action plan,prin care mi se impune realizarea unui anumit target pe luna aceasta,in caz contrar se desface contractul individual de munca incepand cu luna ianuarie pe motiv de nerespectare a contractului individual de munca si fisa postului.Tin sa precizez ca aceasta notificare a fost facuta in scris si trebuie semnata de catre mine.

Cei de la HR au spus,ca daca se va desface contractul,voi beneficia de somaj,dar anumite surse sustin ca nu primesc somaj daca se desface contractul pe aceasta tema.

Tin sa precizez ca in ultimii 2 ani am 20 luni lucrate,si sunt inscris la o facultate la zi,unde nu am primit inca diploma de absolvire.

In ce conditii pot intra in somaj?va trebuii sa imi depun eu cererea de somaj,sau angajatorul?daca nu semnez acest document ce ar putea face?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lucian_E , utilizator 16:26, 7 Decembrie 2011
Multumesc tuturor pentru raspuns si implicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj lorrydroopy lorrydroopy Buna ziua. Am avut un contract de 8 ore timp de 3 ani....firma si-a restrans activitatea Imediat dupa am gasit un nou loc de munca de 6 ore pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? FMM FMM Buna ziua, Am lucrat 1 an si 10 luni la o firma, avand contract de munca pe perioada nedeterminata, iar de o saptamana am avut o discutie cu angajatorul ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj dupa concediu crestere copil yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am ... (vezi toată discuția)