avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nu mi-a scris grosimea geamului in contract si a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nu mi-a scris grosimea geamului in contract si a furnizat altceva ...

Buna ziua,
am facut un contract cu o firma care monteaza termopane si pe geamurile exterioare am ales sa pun geamuri antiefractie. Din prezentarea lor verbala ei nu aveau decit geam antiefractie de 10 MM dar mi-au adus si mi-au montat de 8 mm. Nu a fost specificata pe contract si nici pe schemele atasate la contract grosimea geamului antiefractie ci doar "AE" (deoarece "asa scoate programul ") iar acum ei pur si simplu spun ca nu pot sa dovedesc ... Inca nu le-am platit toti banii dar nu sunt interesat sa cumpar un geam mai subtire si as vrea tot geamurile de 10 insa ei nu sunt de acord.
Intrebarea principala pe care o am este : spune legea ceva in legatura cu obligativitatea specificarii dimensiunilor in cazul acesta? sau pur si simplu poate sa-mi aduca si un geam de 2 mm ?
ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: remyvrs , utilizator 10:55, 9 Octombrie 2008
contractul este legea partilor si se presuopune ca dupa incheierea acestuia partile sunt in cunostinta decauza asupra obligatiilor care le revin.
totusi contractul este lacunar in ceea ce priveste detaliile tehnice.
daca puteti dovedi ca s-a solicitat acest tip de geam, nu s-a pus in vedere ca nu se poate livra geamul de 10, etc, exista sanse in a se angaja raspunderea contractuala.
ce dovezi aveti in acest sens?
Multumesc f mult
dovezi clare nu am... decit aspecte care sa probeze afirmatiile mele:
-s-a facut lucrarea in doua etape si la prima etapa mi-a venit geam de 10 pe care evident nu l-am refuzat
-ei imi propun o noua calculatie care evident ar iesi mai mica la costuri ceea ce si dovedeste cele intimplate insa in cazul unui litigiu probabil nu le-ar fi greu sa faca niste hartii din care sa reiasa ca intreaga suma contractata a fost pentru acel geam pe care mi l-au adus (nu am niste amanunte cum ar fi pretul comparativ).
-am inregistrat una din discutiile ulterioare cu unul din cei doi angajati si in aceasta recunoaste in doua rinduri ce a spus inainte si mai aduce aminte in una sau doua situatii ca totusi nu putem dovedi dar fiind o inregistrare fara acordul persoanei presupun ca nu poate fi folosita (sau poate doar ca stenograma)

Un dezavantaj ar fi faptul ca ei au doi angajati care ar depune marturie ... insa eu si cu sotia presupun ca nu am putea amindoi sa contam ca martori ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detector de gaze Sanjuro Sanjuro Am primit la bloc o notificare ca suntem obligati sa ni se instaleze detecoare de gaz in apartament! Eu am geamuri termopan cu o grisime mai mica de ... (vezi toată discuția)
Geam spart! sunt vinovat? ContSters212935 ContSters212935 #-o acum ceva vreme am fost la o institutie a statului unde intra ff multa lume (in general sa dea bani). la iesire, din cauza ca absolut toate geamurile de la ... (vezi toată discuția)
Exista normative, legi etc referitoare la montarea de tamplarie tip termopan? gev gev Intr-un bloc unde locuieste o prietena s-a inlocuit vechea usa de intrare cu una tip termopan, izoland total intrarea . De atunci mirosurile din subsol ... (vezi toată discuția)