avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proces in Olanda
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proces in Olanda

Fratele meu a fost arestat in septembrie 2007 in Olanda.Iata ca a recut mai bine de un an si nu i s-a dat sentinta definitiva in legatura cu pedeapsa pe care o avea de executat.Din cate am inteles este vorba de asociera in vederea comiterii unei infractiuni.Acum stau si ma intreb:Ce inseamna "asociere in vederea comiterii unei infractiuni" la olandezi?Pentru faptul ca fratele meu s-a intalnit cu cateva persoane si a vorbit cu ele,in Olanda inseamna "asociere",ma rog....Cert este ca a primit avocat din oficiu,dar nu stiu in ce masura acesta apara un drept al unui detinut.Va explic pe scurt si de ce.La un termen anterior avocatul i-a spus ca daca este acuzat de procuror citez:"Mai bine nu spui nimic,e mai bine asa,ca daca nu risti sa iei o pedeapsa mare".Eu l-am sfatuit pe frate,la telefon cand m-a contactat ca daca este acuzat de ceva ce nu a facut, sa spuna,nici de cum sa faca asa cum l-a indrumat acest avocat.Consecinta:este una grava,acum la ultimul termen de judecata pe care l-a avut ieri 7 noiembrie 2008,procurorul ne avand probe de circa un an de zile,a invocat motivul ca nu a cooperat cu instanta si cere o pedeapsa de 4 ani,urmand ca instanta sa se pronunte din cate am inteles pe data de 3 noiembrie(sau daca nu e aceasta data probabil atunci i se va comunica fratelui hotararea.Nu mai vorbesc de regimul din acest penitenciar,dar oricum ar fi el macar, sa nu se faca discriminari intre nationalitati.
Intrebarea mea este:Ce pot eu sa fac,pentru a-l ajuta.Mentionez ca situatia mea financiara este foarte proasta,in ultimii 6 ani am studiat si am facut si masteratul,iar acum nu pot sa imi permit mare lucru.
Astept orice opinie,de la dumneavoastra si sper ca Dumnezeu sa faca dreptate!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:50, 9 Octombrie 2008
Buna SEARA ,
ceea ce este interesant aici ,
este faptul ca este adevarat ca daca i-a spus avocatul sa nu declare nimic , si este cert ca daca nu vor fi probe va fi pus in libertate , urmand sa primeasca despagubiri,
sau
probabil ,
spunandu-i avocatului ceea ce poate a facut ilegal , si atunci avocatul i-a sugerat sa nu coopereze cu justitia

dar dupa cate se poate deduce probabil va fi condamnat si i se va cere si circumstanta necolaborarii cu justitia
deci el la sfatul avocatului ( si dupa cate stiu in regiunea care se vorbeste olandeza in Belgia se numeste PRO-DEO),
dar dupa cum spuneti este partea cealalta despre necooperarea cu justitia care este ceruta de acuzator,

ceea ce pot sa va spun este ca eu am o foarte buna parere despre Olanda , am avut prilejul sa studiez si sa locuiesc multa vreme in Benelux, si nu vad de ce sa nu aiba incredere in avocatii si magistratii de acolo ,
DECI DIN PARTE MEA INCREDERE MAXIMA IN JUSTITIA OLANDEZA , romania mai are mult pana ajunge la nivelul olandei,
si pun si eu intrebarea cum ati vrea sa-l ajutati , avocatul ca si medicul care inceara sa vindece , cred ca face tot ceea ce crede ca depinde de el sa ajute clientul sau . pe cand magistratii sunt cei care rostesc dreptul ,
puteti sa -mi spuneti cauza mai detaliat si daca voi considera ca merita voi contacta avocatul ,
Kamila a scris:

Fratele meu a fost arestat in septembrie 2007 in Olanda.Iata ca a recut mai bine de un an si nu i s-a dat sentinta definitiva in legatura cu pedeapsa pe care o avea de executat.Din cate am inteles este vorba de asociera in vederea comiterii unei infractiuni.Acum stau si ma intreb:Ce inseamna "asociere in vederea comiterii unei infractiuni" la olandezi?Pentru faptul ca fratele meu s-a intalnit cu cateva persoane si a vorbit cu ele,in Olanda inseamna "asociere",ma rog....Cert este ca a primit avocat din oficiu,dar nu stiu in ce masura acesta apara un drept al unui detinut.Va explic pe scurt si de ce.La un termen anterior avocatul i-a spus ca daca este acuzat de procuror citez:"Mai bine nu spui nimic,e mai bine asa,ca daca nu risti sa iei o pedeapsa mare".Eu l-am sfatuit pe frate,la telefon cand m-a contactat ca daca este acuzat de ceva ce nu a facut, sa spuna,nici de cum sa faca asa cum l-a indrumat acest avocat.Consecinta:este una grava,acum la ultimul termen de judecata pe care l-a avut ieri 7 noiembrie 2008,procurorul ne avand probe de circa un an de zile,a invocat motivul ca nu a cooperat cu instanta si cere o pedeapsa de 4 ani,urmand ca instanta sa se pronunte din cate am inteles pe data de 3 noiembrie(sau daca nu e aceasta data probabil atunci i se va comunica fratelui hotararea.Nu mai vorbesc de regimul din acest penitenciar,dar oricum ar fi el macar, sa nu se faca discriminari intre nationalitati.
Intrebarea mea este:Ce pot eu sa fac,pentru a-l ajuta.Mentionez ca situatia mea financiara este foarte proasta,in ultimii 6 ani am studiat si am facut si masteratul,iar acum nu pot sa imi permit mare lucru.
Astept orice opinie,de la dumneavoastra si sper ca Dumnezeu sa faca dreptate!

Despre avocat va pot spune ca a recomandat dreptul la tacere.
Daca dadea o declaratie trebuia sa puna pe hartie tot ce stie.
Daca nu exista probe nu va fi condamnat penal
Daca este acuzat in Olanda de asociere in vederea savarsirii de infractiuni trebuie sa fie vorba de o acuzatie foarte grava.Dar, chiar si asa simpla acuzatie neprobata nu va determina condamnarea.
Este ciudat pt ca Olanda are o legislatie mult mai permisiva decat Romania si pedepsele sunt mult mai reduse.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc foarte mult pentru amabilitatea dumneavoastra de a-mi raspunde intr-un timp atat de scurt si mi-as dori din tot sufletul sa va contactez telefonic,in legatura cu problema mentionata anterior.
As dori acceptul dumneavoastra pentru a va contacta,precizand totodata si ora sau orele in,pentru a nu deranja.
Cu respect,Petrisor Natalia Ruxandra.
EDITAT, pentru ca mesajul este o oferta de servicii juridice interzisa de regulament! Discutati pe mesaje private chestiuni care nu tin de problema juridica supusa atentiei!
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
ContSters20980, utilizator
Printre altele era vorba si de confidentialitatea garantata in temeiul legii in anumite cazuri.
Oamenii nu stiu despre aceste lucruri, dar e O.K. daca consideri ca trebuia EDITAT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzare tainuire de furt sebastian2013 sebastian2013 Buna seara, Am o nelamurire cu ce se poate intampla. Este vorba despre fratele meu care in urma cu 4 luni a lucrat pentru un centru de colectare de fier vechi ... (vezi toată discuția)
Traducere in olandeza a somatiei de plata Artigas Artigas Va salut, Revin cu o intrebare la care nu am primit raspuns in forum: Am un diferend cu un cetatean olandez domiciliat in Olanda care mi-a produs un ... (vezi toată discuția)
Mie frica sa nu fiu acuzat de complicitate sau chiar de faptuirea unei inselaciuni grosolane! Magnum Magnum In Decembrie anul trecut am fost contactat de doua persoane cu rugamintea sa le fac cunostinta cu un om al strazi pe care sa il ajute.Eu fiind asistent social ... (vezi toată discuția)