Fratele meu a fost arestat in septembrie 2007 in Olanda.Iata ca a recut mai bine de un an si nu i s-a dat sentinta definitiva in legatura cu pedeapsa pe care o avea de executat.Din cate am inteles este vorba de asociera in vederea comiterii unei infractiuni.Acum stau si ma intreb:Ce inseamna "asociere in vederea comiterii unei infractiuni" la olandezi?Pentru faptul ca fratele meu s-a intalnit cu cateva persoane si a vorbit cu ele,in Olanda inseamna "asociere",ma rog....Cert este ca a primit avocat din oficiu,dar nu stiu in ce masura acesta apara un drept al unui detinut.Va explic pe scurt si de ce.La un termen anterior avocatul i-a spus ca daca este acuzat de procuror citez:"Mai bine nu spui nimic,e mai bine asa,ca daca nu risti sa iei o pedeapsa mare".Eu l-am sfatuit pe frate,la telefon cand m-a contactat ca daca este acuzat de ceva ce nu a facut, sa spuna,nici de cum sa faca asa cum l-a indrumat acest avocat.Consecinta:este una grava,acum la ultimul termen de judecata pe care l-a avut ieri 7 noiembrie 2008,procurorul ne avand probe de circa un an de zile,a invocat motivul ca nu a cooperat cu instanta si cere o pedeapsa de 4 ani,urmand ca instanta sa se pronunte din cate am inteles pe data de 3 noiembrie(sau daca nu e aceasta data probabil atunci i se va comunica fratelui hotararea.Nu mai vorbesc de regimul din acest penitenciar,dar oricum ar fi el macar, sa nu se faca discriminari intre nationalitati.
Intrebarea mea este:Ce pot eu sa fac,pentru a-l ajuta.Mentionez ca situatia mea financiara este foarte proasta,in ultimii 6 ani am studiat si am facut si masteratul,iar acum nu pot sa imi permit mare lucru.
Astept orice opinie,de la dumneavoastra si sper ca Dumnezeu sa faca dreptate!
~ final discuție ~