avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces legea 10...ff dificil... rog sfaturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces legea 10...ff dificil... rog sfaturi

pe scurt...am pe rol un proces pe L10 cu primaria pt acordarea unor despagubiri pt casa demolata si terenul expropriat inainte de 89.
dosarul notificarii a stat in primarie 10 ani timp in care am fost aburit ca dosarul este trimis la ANRP de unde se asteapta raspuns
inainte de proces am cerut mai multe informatii primariei printr-o cerere in baza L544 la care am primit raspuns ca primaria nu poate da o solutie la notificare deoarece casa si terenul nu au fost evaluate de un evaluator autorizat iar la dosar exista m multe declaratii contradictorii
dupa consultarea unui avocat am deschis actiune de judecata pt a obliga primaria a emiterea unei dispozitii favorabile....si de aici incepe greul
Cel mai recent răspuns: echoo , utilizator 17:22, 7 Decembrie 2011
acum in timpul procesului avocatul primariei a depus la dosar 2 declaratii una pe proprie raspundere scrisa de mana de care imi amintesc in care declar ca am primit o suma de bani (derizorie) la momentul exproprierii
si o a doua declaratie notariala in care declar ca nu am primit nici un fel de despagubirii pt terenul si casa expropiate ...declaratie pe care nu imi amintesc sa o fii dat vreodata
pe declaratia notariala semnatura nu seamana cu a mea dar si acest lucru este subiectiv deoarece am 67 de ani si sufar de boala parkinson si cu tot tratamentul tremurul maini face scrisul extrem de dificil
dubios mai este si faptul ca in aceea perioada notarul care a autentificat declaratia avea sediul intr-o cladire a primariei
Da ,normal cei de la ANRP trebuiau sa va despagubeasca ,insa fiind prea multe cereri ,cred ca,va vor expropia cu actiuni la fondul propietatea .
uitandu-ma mai bine pe declaratii am vazut ca una se refera la teren si una la casa asa ca primaria nu a avut dreptate sa ma amane atat
problema principala este ca din actele aduse de primarie nu tot terenul a fost expropiat deoarece mai mult de jumatate era trecut in colectiv adica nu pica sub incidenta legii 10
daca stiam asta pana acum il revendicam pe legea 18 mult mai usor si fara atatea batai de cap
intrebarea mea este daca notificarea mea a fost facuta in 2002 primaria nu era obligata pe baza acelei notificari sa imi dea o solutie si sa ma indrume sa revendic terenul pe legea18 deoarece nu este de competenta legii 10?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 10/2001 nante nante Am solicitat reparatii pentru un teren in Floreasca. Dosarul a fost intocmit si in 2005 PMB a dat Decizia privind dreptul la despagubire. Tot in 2005 dosarul a ... (vezi toată discuția)
cum se realizeaza echivalenta valorica pe baza grilei notariale conform legii nr. 165/2013? Madalina8080 Madalina8080 Lucrez la o Primarie care are de solutionat un dosar intocmit in baza notificarii depuse conform Legii nr. 10/2001, pentru niste constructii care nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Dosar legea 10/2001 constantin17 constantin17 Buna dam un dosar pe legea 10/2001 de despagubire pt un imobil si teren care au fost demolate de comunisti am dispozitia primariei pt despagubire iar dosarul ... (vezi toată discuția)