avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune Fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune Fiscala

Salut,

Am si eu o speta:

Am fost prins de catre IGPR
ne pare rau :(
...care este speta ?????????
Evaziunea fiscala esteo infractiune economica, grava, dupa cum se considera si este pedepsita.
Se poate lua de la 2 la 8 ani , ori de la 3 la 10 ani, in functie de situatie,fie v-ati sustras de la plata obligatiilor fiscale sau v-ati sustras de la controale ,ori cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi sau cu amenda neintocmirea, intocmirea incompleta sau necorespunzatoare a documentelor primare ori acceptarea de astfel de documente in scopul impiedicarii verificarilor financiar-contabile, daca fapta a avut drept consecinta diminuarea veniturilor sau surselor impozabile. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator nominal / coordonator "din umbra" ContSters156394 ContSters156394 Daca un srl are un administrator nominal X, dar activitatile acesteia, prin care se evazioneaza statul, sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor, sunt ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? Nafets Nafets Se intampla uneori cand nu este curent ca in loc de bon fiscal sau factura sa dam un bilet cu produsul si suma cumparate de client, bilet ce il semnam dar nu ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala katya24 katya24 Ce se intampla daca esti gasit cu evaziune fiscala dupa 3 ani de la neinregistrarea facturilor? Risti amenda sau inchisoare?...Si daca risti amenda?,,,care ... (vezi toată discuția)