avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare , radiere firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare , radiere firma

Buna seara,
Am o firma ( un S.R.L cu asociat unic)care are activitatea suspendata din mai 2010.
Mentionez ca nu am nici o datorie (ANAF sau altii), as vrea s-o radiez.
Am citit care sunt pasii de urmat..."dizolvare , lichidare(dar fiind asiciat unic am inteles ca nu am nevoie de lichidator)si apoi radiere.
Azi am fost la Registrul comertului sa depun acea HOATRARE prin care solicit dizolvarea voluntara a firmei si o persoana de acolo incerca sa-mi spuna ca mai bine fac acum (inainte de radiere), trecerea bunului pe numele meu.Eu am incercat sa-i spun ca - conform legii31/1990 art. 237 (1)lit. 3, bunurile firmei -dupa radiere-trec automat in patrimoniul administratorului unic , adica eu.
Este vorba de fapt despre o masina( e singurul bun trecut pe firma) .
Acum daca este corect ce am scris pana acum , v-as ruga sa-mi spuneti...!
si intrebarea la care nu gasesc un raspuns este cum procedez ca sa - mi inscriu masina pe persoana fizica , dupa radiere..?
Se elibereaza un certificat de radiere al masini de pe firma si cu acesta eu sa merg la Adminstratia Financiara s-o inregistrez pe numele meu si apoi la Polite pentru acte...?
V-as ruga mult sa ma ajutati cu un raspuns !!Am tot cautat raspunsuri dar nu am gasit nimic .
Multumesc mult , cu respect !
O seara buna !
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:46, 9 Decembrie 2011
ORC va elibereaza un document care atesta transferul bunului din patrimoniul societatii radiate in patrimoniul persoanei fizice (asociat unic)
Cu acest doc mergeti la DITL pt radierea masinii de pe societate , la DITL pentru inmatriculare pe pers fizica si la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma - consecinta miruna_smoleanu miruna_smoleanu O cunostinta este unic administrator la o firma. Pe acea firma este cumparata o masina pe care o utilizeaza altcineva. Cunostinta mea doreste sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)