avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata CAS pentru PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata CAS pentru PFA

Buna ziua,
Am avut PFA pe norma de venit timp de 2 luni anul acesta, timp in care am incasat facturi pe baza lui. Am avut totodata calitatea de salariat in respectiva perioada. Cand am fost sa-mi platesc contributia de 5,5% mi s-a spus ca nu figurez datoare cu nici o suma. In perioada respectiva eram inscrisa la medicul de familie, in Bucuresti (localitatea de resedinta din buletin fiind Suceava). Pe siteul CNAS apar ca asigurata (cu toate ca momentan nu lucrez).
Mentionez ca beneficiez de 2 pensii de urmas, dupa ambii parinti, dar respectivele doamne mi-au spus ca, din moment ce venitul din pfa este venit suplimentar, nu sunt scutita de plata contributiei de 5,5 %.

Nu inteleg de ce nu apar datoare cu respectiva suma.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Anniemax, utilizator
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:43, 8 Decembrie 2011
Probabil nu apareti cu obligatii de plata pentru ca nu s-a depus o declaratie de asigurare pentru veniturile realizate ca PFA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate alexandrumircea alexandrumircea Cunoaste cineva pasii ce trebuiesc urmati sa-mi platesc singur asigurarea de sanatate? mentionez ca nu mai sunt sub contract de munca de aproximativ 1 an si 6 ... (vezi toată discuția)
Pfa -plata asigurari de sanatate cand pfa are venit zero anual LJM LJM Eu ma fost salariat pana in acest an cand am iesit la pensie si amplatit asigurarike de sanatate ca salariat. Din 2003 mi-am facut formele de PFA in vederea ... (vezi toată discuția)
Sânt student și beneficiez de pensie de urmaș vă rog să ... Pataadriana Pataadriana Sânt student și beneficiez de pensie de urmaș vă rog să îmi spuneți care e data limită pt trimiterea actelor,dacă le pot trimite prin poștă cu ... (vezi toată discuția)