Buna ziua. Am si eu o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva. Nu stiu daca am postat bine intrebarea la aceasta sectiune dar intrebarea este urmatoarea:
O persoana fizica salariata la o institutie publica in anul 2006 a contractat un credit pe o perioada de 5 ani. De la momentul contractarii creditului pana in prezent s-a transferat in interesul serviciului la alti 2 angajatori. Acest ultim angajator are intarizieri cu privire la data platii salariului. La randul sau si persoana fizica plateste cu intarziere ratele la banca. Ce-i drept uneori aceste intarzieri au fost si de peste 30 de zile (datorate lipsei de bani si punand pe primul plan plata utilitatilor si traiul de zi cu zi), dar in final orice datorie catre banca a fost achitata dar cu intarzieri pt care s-au platit majorari.Intrebarea este acest ultim angajator poate retine salariatului pe statul de plata rata care o datoreaza bancii si sa o vireze catre aceasta, daca nu exista un contract scris intre angajator si banca? De mentionat este faptul ca banca a trimis notificari de plata catre primul angajator al persoanei, cel care a eliberat adeverinta de salariu. Acest angajator la randul sau doreste sa trimita o adresa catre angajatorul actual al salariatului sa-l informeze despre aceste notificari si despre creditul persoanei fizice. Va multumesc.
Primul angajator trebuie sa instiinteze banca, ca angajatului respectiv i-a incetat c.i.m. si ca s-a transferat la alt angajator, poate sa il si nominalizeze pe acesta.Angajatorul actual nu are temei legal sa retina ratele angajatului decat daca primeste de la banca scrisoare pentru poprirea sumei respective si virarea catre banca..
In continuare la cele spuse de dna Florentina Albu:
Daca vreti sa retineti ratele pe stat, negociati cu banca respectiva sa va dea macar comisionul pe care vi-l ia banca dvs. pentru operatiune, fara sa mai pun la socoteala munca celui de la statele de plata si de la financiar.
Banca creditoare are contract cu persoana fizica si nu cu angajatorul acesteia.
Fiti foarte fermi in negocierile cu bancile! Ele nu va iarta niciodata cand le picati in mana.
Firmele de recuperare
oszi
am avut un credit la banca si ultimele 11 rate nu le-am mai platit.dupa un an mi-a venit o instiintare din partea bancii prin care ma anunta ca au incheiat un ... (vezi toată discuția)