am avut un credit la banca si ultimele 11 rate nu le-am mai platit.dupa un an mi-a venit o instiintare din partea bancii prin care ma anunta ca au incheiat un contract de cesiune creanta cu o firma (editat-de recuperatori,cred) prin care toate creantele mele au fost cesionate de acea firma.Avand in vedere ca pe numele meu nu exista bunuri materiale,ce se poate intampla in cazul in care tot nu platesc.Angajatorul meu este obligat sa imi retina din salar daca primeste o notificare de la acestia(eu-bugetar fiind...)si,in ce conditii se prescriu datoriile fata de ei?
Contractul de credit este titlu executoriu si poate fi pus in executare silita. Daca nu aveti alte bunuri se va infiinta poprire pe salariu si se va retine o treime care se va vira catre creditor.
In cazul in care ti se retine pe statul de plata si un alt credit facut (de ex. rata la un CAR), ambele retineri trebuie sa insumeze 1/3 din salar? Dar ce se intampla cand creditul este facut la o institutie nebancara si nu ai girat cu nimic, ai platit, e drept cu intarzieri ratele, dar sau adunat penalitatile. Iti poate cere firma sa le platesti tot imprumutul, chiar daca tu ai platit ratele, e drept cu intarziere?
acest credit l-am facut pt prietena mea care mi-a si dat un "inscris sub semnatura privata"in care se mentioneaza acest fapt.Ce sanse as avea sa cer prin instanta ca aceste creante sa-i fie transferate ei?
In cazul mai multor retineri, cumulul poate ajunge la maxim 50% din venit. Conform contractului semnat, dupa x zile de intarziere creditul poate deveni exigibil anticipat, adica sa fiti obligat la plata integrala a soldului. Asta daca se pooate sau puteti fi executat, in caz contrar, se plateste acel sold tot in cuantuul stabilit din venit.