După decesul soțului, a rămas un apartament și trei moștenitori, soția și doi copii. Copiii doresc sa lase mamei partea lor. Cum trebuie procedat? Soțul are patru frați care nu au nicio pretenție. Este necesar ca aceștia să vină să declare acest lucru, sau cum se procedează?
Mostenitorii ramasi de pe urma sotului sunt copiii cu o cota de 3/4 si sotia cu o cota de 1/4 din masa succesorala.
Mergeti la notar si solicitati dezbaterea mostenirii. Daca copiii n au nici un fel de pretentie pot renunta la mostenire, urmand ca sotia sa fie singura mostenitoare.
Notarul spune că, în cazul în care copii renunță, rudele soțului au drept de moștenire. În cazul de față, rudele nu au pretenții, dar este necesar să vină și să declare acest lucru? Problema este că sunt în vârstă și locuiesc în alt oraș, la distanță destul de mare pentru ei.
Are dreptate notarul, daca urmasii celui decedat renunta, e ca si cum nu a avut copii si atunci, sotia ar fi nevoita sa imparta mostenirea cu fratii, asa ca e nevoie ca si acestia sa renunte personal la mostenire. Sunt de parere ca riscati, ma bine copiii accepta si dupa dezbaterea mostenirii, pot iesi din indiviziune, lasandu-i mamei ap
Dezbatere succesiune
gigelas
Buna seara,
In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii.
Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt:
-un apartament - ... (vezi toată discuția)