avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instiintare infiintare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Instiintare infiintare poprire

Art. 454 cod de procedura civila spune asa: "Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luată."

Sa presupune exista incuviintare la dosar, somatia de incepere a executarii a fost comunicata, prin care se mentioneaza expres, in cazul in care nu se va achita debitul in termen de 24 de ore, se va proceda la ..... inclusiv masura popririi.

Articolul de mai sus spune foarte clar, si este si logic, ca nu trebuie sa-l instiintezi pe debitor ca urmeaza sa ii blochezi contul, insa spune ca trebuie instiintata persoana despre masura luata. Asta inseamna ca dupa infiintarea popririi executorul este obligat sa mai trimita o instiintare catre debitor, prin care ii aduce la cunostinta faptul ca s-a luat aceasta masura, sau asta se refera la tertul poprit, care trebuie sa-si instiinteze "clientul"?

Altfel zis, aveti cunostinta de vreun caz in care executorul nu l-a instiintat despre masura luata - infiintarea popririi - s-a depus contestatia si s-a admis ?

Nu imi este chiar 100% clara aceasta prevedere. Din cate stiu insa executorii nu comunica nimic. Il instiinteaza practic prin somatie.

Ce parere aveti !?
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 15:47, 8 Decembrie 2011
a nu se confunda debitorul (cel care are de platit datoria) cu tertul poprit (care este persoana fizica sau juridica ce datoreaza o suma de bani debitorului urmarit).
Nici nu i-am confundat :),

Pana la urma, executorul trebuie sa-l instiinteze pe debitor despre infiintarea popririi sau somatia de incepere a executarii este suficienta ? Articolul se refera eventual la tertul poprit, care trebuie sa-si anunte "clientul" ca nu ii vireaza banii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns pt dispozitie de poprire hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: firma noastra a primit o Dispozitie de poprire impotriva unui angajat. Trebuie sa confirmam primirea si ... (vezi toată discuția)
Este legala poprirea Andrei T Andrei T inaintea popririi conturilor unei societati nu era necesara trimiterea unei somatii prin care sa se puna in vedere achitarea sumei urmarite? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o. Societatea la care lucrez a primit o Notificare de cesiune a creantei, comunicata prin ... (vezi toată discuția)