avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspuns pt dispozitie de poprire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspuns pt dispozitie de poprire

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: firma noastra a primit o Dispozitie de poprire impotriva unui angajat. Trebuie sa confirmam primirea si punerea in executare a dispozitiei. Daca puteti sa ma ajutati cu un astfel de model de adresa, cine semneaza, director, cons jur, sef personal? Presupun ca trebuie sa instiintatam noi angajatul nostru de acest fapt. Ce adresa sa facem in acest sens?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
hajnyci, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:16, 14 Octombrie 2009
In baza hotararii prin care s-a dispus infiintarea popririi, veti opri suma stabilita din salariul debitorului.
Instiintarea salariatului se face printr-o adresa semnata de directorul societatii si de deparatmentul juridic, prin care ii aduce la cunostinta ca i se va popri o parte din salariul conform dispozitiei instnatei.
Multumesc
Va rog sa-mi mai spuneti in adresa pt executorul judecatoresc in care il instiintez despre primirea si punerea in executare a dispozitiei voi trece si suma care va fi retinuta lunar din salariul angajatului?
Se va mentiuna suma care urmeaza a fi retiunuta conform hotararii de infiintare a popririi.
Eu cred ca este datoria celui care emite dispozitia de poprire, nu a tertului poprit, sa insitiinteze debitorul despre masura luata.
Art. 454 C. proc. civ.
Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane aratate la art. 452, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o. Societatea la care lucrez a primit o Notificare de cesiune a creantei, comunicata prin ... (vezi toată discuția)
Este legala poprirea Andrei T Andrei T inaintea popririi conturilor unei societati nu era necesara trimiterea unei somatii prin care sa se puna in vedere achitarea sumei urmarite? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)