avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tainuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tainuire

Buna ziua. Verisorul meu a fost chemat in judecata pentru tainuire la furt calificat ca ar fi cumparat bunuri furate de la trei persoane care au declarat la politie ca el ar fi fost cumparatorul acestor bunuri furate.Singura dovada a procuraturi este declaratia a celor trei care au furat bunul respectiv . As dori sa stiu daca decaratia a trei contra unul(verisorul meu) masoara mai mult in fata judecatorului.Va multumesc.
Trebuie sa existe si alte probe cu care sa se coroboreze declaratiile inculpatilor, intrucat, chiar daca acea persoana a cumparat bunurile furate, ar trebui sa demonstreze si faptul ca acel cumparator a stiut ca este vorba despre bunuri furate si ca prin primirea sau dobandirea acelor bunuri a urmarit obtinerea unui folos material .
eu am scris doar ce-a ce este la dosar,adica declaratiile celor care au furat bunurile.Important ar fi de aflat daca doar pe baza marturiilor a trei hoti se poate aduce o condamnare verisorului meu care nu recunoaste acest lucru.

Art. 69: Declaratiile invinuitului sau ale inculpatului
(1) Declaratiile invinuitului sau ale inculpatului facute in cursul procesului penal pot servi la aflarea adevarului, numai in masura in care sunt coroborate cu fapte si imprejurari ce rezulta din ansamblul probelor existente in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire declaratie 299KA 299KA Va salut, Am si eu o problema : Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)
Detector de minciuni FLORIN RADU FLORIN RADU salut, am si eu o problema de ridicat. stim ca in unele procese penale se admite proba cu detectorul de minciuni mai stim ca in C. pr. pen. nu exista ... (vezi toată discuția)
Declaratie invinuit bukinst bukinst Poate un invinuit aflat in cercetare prealabila, dupa ce i s-a adus la cunostinta invinuirea sa-si redacteza declaratia acasa si sa o prezinte apoi organului ... (vezi toată discuția)