avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tarii cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tarii cu copilul minor

Buna ziua,
As dorii sa obtin un ajutor in urmatorul caz.
Sunt casatorit si am o fetita de 9 ani.Anul acesta sotia mi-a spus ca doreste sa plece in cadrul uniu program in SUA,la sfirsitu lunii Octombrie si ar dorii sa o ieie si pe fata cu ea.Toate bune si frumoase. Am fost la ambasada SUA, a obtinut viza ea impreuna cu fata, si am facut procura la notar ca sunt de acord ca minorul sa paraseasca tara in perioada Octombrie si Noiembrie 2008.La inceputul lunii Octombrie nu am mai gasit la domiciliul meu nici sotia si nici fata, in schimb am gasit un bilet in care in linii mari ma anunta ca ma paraseste.Intrebarea este urmatoarea:

Ce pot face ca fata sa fie adusa inapoi in tara?
La cine ma pot adresa in acest caz?
Dupa terminarea valabilitatii procurii sotia poate tine minorul pe teritoriul SUA fara acordul meu?

Mentionez ca am depus o plingere la politie insa dinsii au spus ca nu pot face nimic in acest caz, deoarece minorul a iest legal din tara. Au spus ca singura cale este sa deschid o actiune civila in instanta.

Va rog daca ma puteti ajuta in acest caz, va sunt recunoscator.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:22, 21 Octombrie 2008
Bun dar daca sotiei i se va incredinta copilul, se poate stabilii impreuna cu acesta definitiv in SUA, fara acordul meu ?
Intreb acest lucru deoarece din discutiile avute cu ea i-mi spune ca nu se mai intoarc inapoi.
Trebuie sa obtineti dreptul ca minorul sa ajunga in Romania pentru a va putea exercita drepturile parintesti.
E necesar sa va angajati avocat.Altfel cred ca va trebui sa mergeti dvs in SUA si va trebuie viza.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru scoaterea copilului din tara Bbianca Bbianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sunt divortata,am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila asupra coilului,adica mi-a fost ... (vezi toată discuția)
De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara si stabilirea intr-o alta tara codrutzu_xxx codrutzu_xxx buna ziua . am divortat de curand iar custodia copilului i s-a incredintat mamei. ulterior ea vrea sa se casatoreasca cu o persoana din SUA. am divortat de ... (vezi toată discuția)