avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Conventie somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Conventie somaj

Am cativa angajati prin convetie cu somajul, cf legii 76/2002 art.80.
ART. 80
(1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenÑi ai unor instituÑii de învăÑământ sunt scutiÑi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuÑiei datorate la bugetul asigurărilor pentru somaj, aferentă absolvenÑilor încadraÑi, si primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de bază minim brut pe Ñară garantat în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenÑii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) 1,2 salarii de bază minime brute pe Ñară garantate în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenÑii de învăÑământ secundar superior sau învăÑământ postliceal;
c) 1,5 salarii de bază minime brute pe Ñară garantate în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenÑii de învăÑământ superior.
(2) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenÑi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute la alin.
(1) pe o perioadă de 18 luni.
(3) Nu beneficiază de prevederile alin. (1) si (2) angajatorii care au obligaÑia, potrivit legii, de a încadra în muncă absolvenÑi ai instituÑiilor de învăÑământ, pentru absolvenÑii din această categorie.
Intrebarile mele sunt.
1.Angajatul plateste somaj in aceasta situatie? Dar angajatorul?
2.Dupa perioada de 1 an, angajatorul plateste pana la implinirea celor 3 ani, contributii sociale pentru angajatii cu conventie?

Alte discuții în legătură

Subvenție legea 76/2002 - art. 80 Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua! Când poate cere angajatorul subvenția acordată conform Legii 76/2002 - Art. 80 ? În cât timp după angajare poate solicita această ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat silvia99 silvia99 va rog frumos, doresc sa angajez cu contabil tanar, care a absolvit masterul anul trecut. salariul de incadrare va fi min pt studii superioare, 1340. am ceva ... (vezi toată discuția)
Angajare somer simona_palade simona_palade Eu,angajator,vreau sa angajez un somer. Trebuie sa ma inscriu la A.J.O.F.M? Si ... beneficiez de ceva daca angajez persoane din randul somerilor? (vezi toată discuția)