avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accidentul produs de sofer poate avea consecinte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accidentul produs de sofer poate avea consecinte asupra firmei

Am urmatoarea situatie:

1. In cazul unui accident in Suedia, unde soferul care conducea un tir era sub influenta alcoolului ( a iesit de pe autostrada, fara victime sau alte masini lovite ) si tirul in urma accidentului a luat foc in afara de incadrarea penala a soferului, poate avea consecinte si asupra firmei???

2. In afara de pierderea aigurarii marfii in urma constatarii celor de asigurari si proces vb de alcoolemie stabilit de politie ce se mai poate intampla?

3. Am dreptul sa cer in instanta despagubirea daunelor provocate in urma accidentului impotriva soferului de tir?

Multumesc ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:45, 8 Decembrie 2011
1. cine sunt persoanele pagubite? nu reiese din descrierea dvs daca cineva a fost prejudiciat sau nu.
2. deoarece fapta s-a petrecutin Suedia, legea aplicabila este cea locala. daca ea prevede (ca in cazul legii romane) ca firma raspunde ptr faptele ilicite savirsite de angajatii sai in exercitarea atributiilor de serviciu, atunci firma romaneasca va fi trasa la raspundere ptr acoperirea daunelor provocate tertilor. Insa procesul si legea aplicabila vor fi cele din Suedia.

este bine sa va asigurati reprezentare juridica locala. daca veti avea nevoie, notificati-ma prin pm deoarece va pot recomanda un avocat local.
Persoana pagubita este cea ptr care trb sa transportam marfa, si noi ca angajatorii deoarce trb sa platim marfa clientului si distrugerea tirului nostru.

Asteptam si noi sa primim raspuns de la politie si cu siguranta va voi contacta.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Serghei_B, utilizator
expeditorul marfurilor vor angaja raspunderea dvs in baza contractului de transport (scrisoarea CMR) si nu are nici o legatura cu calitatea de salariat a soferului. este un temei juridic total diferit. Legea aplicabila raportului dintre dvs (caraus) si expeditor este Conventia Internationala TIR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport filofteea filofteea S.C. din Romania cumpara utilaje din Italia in valoare de 500,000, Avand in vedere valoare mare cumparatorul asigura marfa, incheiand polita de asigurare. ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr dsrinover dsrinover Buna, doresc sa pun o intrebare daca ma poate cineva ajuta/? Am avut un incident si anume un incendiu la o masina cu paguba totala mentionez ca masina era o ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr seby1 seby1 Am si eu o dilema. Voi numi cu litere \"participantii\" dilemei: A- expeditor marfa B- casa de expeditii C- transportator D- destinatar marfa Daca A ... (vezi toată discuția)