avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cabinetul individual de avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cabinetul individual de avocatura

Fiti amabili, cabinetul individual de avocatura este persoana fizica autorizata sau este persoana juridica?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radacini , utilizator 22:32, 15 Ianuarie 2012
pfa
Este profesie liberala. Sa-i zicem entitate cu statut oarecum asemanator pfa daca doriti sa il asimilam undeva, desi nu e supus inregistrarii la ORC, nu plateste CAS...etc Nu are personalitate juridica.
alexchiciu a scris:

Este profesie liberala. Sa-i zicem entitate cu statut oarecum asemanator pfa daca doriti sa il asimilam undeva, desi nu e supus inregistrarii la ORC, nu plateste CAS...etc Nu are personalitate juridica.


cum adica liberala...?
de stanga:)
CAS?

alexchiciu a scris:

Este profesie liberala. [...] Nu are personalitate juridica.


Buna seara!
Nu sunt de specialitate, dar nu inteleg de ce nu are personalitate juridica.
In noul Cod civil am citit: " ART. 187 Elementele constitutive / Orice persoanã juridicã trebuie sã aibã o organizare de sine stãtãtoare şi un patrimoniu propriu, afectat realizãrii unui anumit scop licit şi moral, în acord cu interesul general.
ART. 188 Calitatea de persoanã juridicã / Sunt persoane juridice entitãţile prevãzute de lege, precum şi orice alte organizaţii legal înfiinţate care, deşi nu sunt declarate de lege persoane juridice, îndeplinesc toate condiţiile prevãzute la art. 187."

Cabinetul individual nu indeplineste conditiile privind:
- organizarea (cod fiscal, sediu de desf al activitatii, stampila, s.a.)
- patrimoniu (echipamente, autoturism, cont bancar separat, s.a.)
- scop [...]?

Intreb pt ca am o problema generata tocmai de acest aspect.
se aplica legea speciala si nu cod cv- lg 51/1995

Alte discuții în legătură

Personalitate juridica Alp08 Alp08 Avand in vedere prevederile legislatiei romane, va rog sa-mi spuneti un punct de vedere cu privire la ipoteza in care o persoana juridica de drept public, fara ... (vezi toată discuția)
Dacă o lege este contrară prevederilor codului civil ce se aplică: legea sau codul? Carturarul Carturarul Caz concret: Legea 230/2007 a Asociaţiilor de proprietari nu prevede nici un patrimoniui pentru asociaţii deşi le acordă personalitate juridică. Pe de ... (vezi toată discuția)
Rof Alexandrrrra Alexandrrrra Este obligatoriu ca o SRL sa aiba si Rof? ROI are deja si am tot cautat si nu gasesc pe nicaieri daca este necesar sa aiba si Rof. Multumesc! (vezi toată discuția)