In urma cu peste 50 de ani,terenul pe care este construita casa mea si a mamei mele a apartinut unei anume persoane X.In urma Nationalizarii,acestei persoane i-a fost luat pamantul si dat ca schimb altei persoane,Y,de la care mama mea a cumparat 1000 mp teren.Din nefericire,terenul a fost cumparat cu chitanta de mana,neautentificata prin notariat,chitanta care,in timp,s-a pierdut.Eu nu am absolut nici o dovada ca acest teren a fost cumparat de mama mea de la Y,in afara luarii in evidenta la Registrul agricol,cu mai bine de 40 de ani in urma.
Astazi,mostenitorii lui X vin si revendica acest teren.Cum mai pot demonstra ca terenul a fost cumparat de catre mama mea si ce pot face sa obtin acte de proprietate asupra terenului si constructiilor facute de noi?Va multumesc
in registrul agricol aveti dtr pozitie de rol ?
ati platit impozit pe teren si casa - constructie ?
daca DA faceti actiune la instanta , interventie ptr constatare, interes propriu si uzucapiune .
consultati un avocat . bafta
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)