avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista si pentru mine o rezolvare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista si pentru mine o rezolvare?

In urma cu peste 50 de ani,terenul pe care este construita casa mea si a mamei mele a apartinut unei anume persoane X.In urma Nationalizarii,acestei persoane i-a fost luat pamantul si dat ca schimb altei persoane,Y,de la care mama mea a cumparat 1000 mp teren.Din nefericire,terenul a fost cumparat cu chitanta de mana,neautentificata prin notariat,chitanta care,in timp,s-a pierdut.Eu nu am absolut nici o dovada ca acest teren a fost cumparat de mama mea de la Y,in afara luarii in evidenta la Registrul agricol,cu mai bine de 40 de ani in urma.
Astazi,mostenitorii lui X vin si revendica acest teren.Cum mai pot demonstra ca terenul a fost cumparat de catre mama mea si ce pot face sa obtin acte de proprietate asupra terenului si constructiilor facute de noi?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 22:46, 8 Decembrie 2011
in registrul agricol aveti dtr pozitie de rol ?
ati platit impozit pe teren si casa - constructie ?
daca DA faceti actiune la instanta , interventie ptr constatare, interes propriu si uzucapiune .
consultati un avocat . bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista si pentru mine o rezolvare? istratemaria istratemaria In urma cu peste 50 de ani,terenul pe care este construita casa mea si a mamei mele a apartinut unei anume persoane X.In urma Nationalizarii,acestei ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)