avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In pragul unui divort!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In pragul unui divort!

Buna seara.Sunt in pragul unui divort care la prima vedere pare ca va decurge fara neintelegeri.Ambii suntem deacord cu acest pas,insa problema mea este urmatoarea: sotul nu poate veni in Romania,deoarece nu vrea sa-si piarda serviciul,iar eu sunt deacord.As dori sa stiu cat de repede poate instanta sa pronunte divortul nostru,avand in vedere ca el nu se va prezenta la infatisari,si cum se va desfasura partajul in lipsa lui.Va multumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:13, 8 Decembrie 2011
Daca sotul dvs.isi angajeaza un avocat procurator ( avocat imputernicit in baza unei procuri speciale si in acelasi timp face dovada resedintei din tara pe al carei teritoriu se afla) avocatul imputernicit poate incheia la primul termen de judecata un acord cu dvs. atat in ceea ce priveste divortul cat si solutionarea cererii accesorii privind numele ce il veti purta dupa desfacerea castoriei si astfel divortul se va incheia la primul termen de judecata ( am facut aici referire la un divort fara copii pentru ca nu ati facut aceasta precizare).
Partajul este un proces complex si de durata, in primul rand el implica costuri ridicate si probe complexe in situatia in care partile nu incheie o tranzactie pe bunurile ce urmeaza a fi partajate- deci durata nu poate fi anticipata, pentru ca ea depinde deci de termenele acordate de instanta, de pozitia procesuala a partilor , de probele solicitate si administrate, de faptul daca partile vor uza de caile de atac sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort conf. art. 38^1- legea 202/25.10.2010 boghi102006 boghi102006 Am dori sa stim (eu si sotia) daca la depunerea cererii de divort la ofiterul starii civile atasam o declaratie facuta in fata unui notar prin care specificam ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa partilor marynella36 marynella36 Daca depun o cerere de divort ,personal,in Romania,este posibil ca ulterior acest proces sa se judece in lipsa ambelor parti,acestea locuind in strainatate,si ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri divort si partaj- unul dintre soti plecat din tara ContSters153080 ContSters153080 Buna ziua, as avea o intrebare , conf. noului cod civil am inteles ca divortul se poate pronunta si administrativ (cand nu sunt copii minori !?) , adica la ... (vezi toată discuția)