avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare drept de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare drept de proprietate

Buna ziua,

In foaia cu inscrierea dr. de propr. scrie
" se intabuleaza dr. de propr. mod dobandire Conventie, in favoarea X, sub B2"
As dori sa stiu daca e corect sa scrie"Conventie" eu l-am dobandit prin vanzare- cumparare.
Si ce inseamna mai exact B2.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MaricicaF , utilizator 21:12, 12 Decembrie 2011
"B2" reprezinta partea a II-a din foaia de proprietate la extrasul de CF pentru informare
Potrivit prevederilor art. 557, al.1 din Codul civil ,dreptul de proprietate se poate dobândi în condiţiile legii , prin convenţie , moştenire legală sau testamentară,accesiune ....etc.
AşŸadar convenţia este un mod de dobăndire a dreptului de proprietate şi poate îmbrăca mai multe forme, respectiv: vânzare cumpăƒrare, donaţie, întreţinere, schimb ,..etc.,
B2 reprezintăƒ poziţia activăƒ din cartea funciarăƒ , partea a II a ( privitoare la înscrieri cu privire la dreptul de proprietate) sub care a fost înscris dreptul dumneavoastră de proprietate, rezultă că sub B1 a fost înscris fostul proprietar care v-a vândut şi dreptul de proprietate al acestuia a fost radiat din C.F.
cred ca mai important ar trebui sa verificati daca scrie "in cota actuala de 1/1" !!! sau in cota actuala "suprafata" cumparata in mp.
mii de oameni au cumparat "1/1 din cota intreaga a proprietarului X,din imobilului de 10000 mp."
(proprietarul x avand cota de 12/234mp, lucru nesemnificativ pentru unii notari) #-o
Scrie " in cota 1/1 asupra A1" e in regula asa?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinscriere proprietate in cadastru - forma inscris hspinache hspinache Buna ziua , iata problema : 1.Initial , proprietatea divizata in doua , intre doi proprietari , cu 50% fiecare ; s-a intabulat si pe comunicare a fost ... (vezi toată discuția)
Teren prin licitatie enionut enionut VREAU SA CUMPAR UN TEREN INTRAVILANT PRIN LICITATIE. PE CF APARE PARTEA II B1 INTABULAREA, DREPT DE PROPRIETATE, CU TITLUL DE CUMPARARE, DOBANDIT PRIN ... (vezi toată discuția)
Conditiile raspunderii ocpi pentru erori in tinerea evidentelor cf Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. Proprietarii[/b]. In 2001 fratii X si Y, necasatoriti, cumpara impreuna, in cota de 1/2 fiecare, imobilul situat in ..., teren si constructii. [b]Doi. ... (vezi toată discuția)