In foaia cu inscrierea dr. de propr. scrie
" se intabuleaza dr. de propr. mod dobandire Conventie, in favoarea X, sub B2"
As dori sa stiu daca e corect sa scrie"Conventie" eu l-am dobandit prin vanzare- cumparare.
Si ce inseamna mai exact B2.
Potrivit prevederilor art. 557, al.1 din Codul civil ,dreptul de proprietate se poate dobândi în condiţiile legii , prin convenţie , moştenire legală sau testamentară,accesiune ....etc.
AşŸadar convenţia este un mod de dobăndire a dreptului de proprietate şi poate îmbrăca mai multe forme, respectiv: vânzare cumpăƒrare, donaţie, întreţinere, schimb ,..etc.,
B2 reprezintăƒ poziţia activăƒ din cartea funciarăƒ , partea a II a ( privitoare la înscrieri cu privire la dreptul de proprietate) sub care a fost înscris dreptul dumneavoastră de proprietate, rezultă că sub B1 a fost înscris fostul proprietar care v-a vândut şi dreptul de proprietate al acestuia a fost radiat din C.F.
Cristian Fara
Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
cred ca mai important ar trebui sa verificati daca scrie "in cota actuala de 1/1" !!! sau in cota actuala "suprafata" cumparata in mp.
mii de oameni au cumparat "1/1 din cota intreaga a proprietarului X,din imobilului de 10000 mp."
(proprietarul x avand cota de 12/234mp, lucru nesemnificativ pentru unii notari) #-o