avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declarare nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declarare nastere

Buna seara!Am si eu o intrebare in legatura cu declararea unei nasteri.
Sunt casatorita legal dar sunt separata de sotul meu si nu am divortat inca.Cum declar nasterea copilului daca nu am buletinul sotului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 8 Decembrie 2011
Declararea nasterii se face in maternitate in termen de trei zile de la nastere, in urma ei obtinandu-se certificatul constatator al nasterii. Acesta se elibereaza de la unitatea medicala unde copilul a fost nascut sau, daca copilul a fost nascut la domiciliu, de catre dispensarul medical teritorial.
Certificatul medical constatator al nasterii copilului este eliberat mamei pe baza actului de identitate si, atunci cand este cazul, a certificatului de casatorie al parintilor.
Declararea si inregistrarea nasterii se face la Oficiul Starii Civile, la Biroul de Inregistrarea Nasterilor din sectorul sau localitatea unde se afla maternitatea in care s-a nascut copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere copil si indemnizatie Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Imi puteti numera pasii de urmat in momentul nasterii unui copil si ce trebuie sa contina dosarul pentru indemnizatie? Unde ma adresez, ce ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adinamiia adinamiia buna ziua am o intrebare: eu trebuie sa nasc , dar sotul este plecat in alta tara ,se poate elibera certificatul de nastere al copilului in lipsa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nou nascut/domiciliul parintilor difera andreea0011 andreea0011 sunt casatorita si urmeaza sa nasc in cel mult o luna. am acelasi nume cu al sotului,doar adresa de domiciliu difera de a acestuia. socrul meu este ... (vezi toată discuția)