avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - Atentie au aparut primii brokeri falsi !!!

COMUNICAT DE PRESÃ - CSA

Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor atentionează opinia publică asupra aparitiei unor firme, care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de ”obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât si bonusuri din performanțele echipei”.
CSA precizează că activitătile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurări, sunt în afara legislatiei în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).
“Avertizăm că activitatea acestor societăti comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurări, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Această atentionare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plătii unor prime de asigurare”, a declarat presedintele CSA, domnul Constantin Buzoianu.
CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent că acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se încheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati să desfăsoare activitate în piata de asigurări.
Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise în aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfăşoară pe teritoriul României activitate de intermediere în asigurări, conform dreptului de stabilire şi libertăţii de a presta servicii, după caz”.

"Felicitari" celor care au semnat astfel de adeziuni: =D>
[ link extern ]

Cateodata suntem atat de "creduli"... mai grav este ca ne autocompatimim si nu facem publice astfel de practici pentru a se lua masuri.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 11:51, 26 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
alyendesign a scris:

Bravo....:( ... si eu sunt unul dintre acei 80.000 . M-am inscris pentru ca am crezut ca am sa obtin codul alocat de CSA pentru a lucra in domeniu. Abia apoi am inteles despre ce este vb si ca nu am sa pot emite vreodata asigurari doar prin semnarea adeziunii si acel curs..... jalnic.... gen Delfin. Vroiam sa muncesc pentru un venit in plus .... nu sa racolez alti oameni. Prefer sa fac cursuri autorizate si sa muncesc cinstit nu asa.

Dragul meu ,
pretentiile pe care le emiti aici sunt intradevar jalnice . Cei la care te-ai inscris aceea trebuie sa obtina codul alocat de CSA . Mai mult decat atat poate te impresioneaza cand auzi ca se castiga bani dar este greu daca te sperie cand trebuie sa faci munca . Imi pare rau ca ai ajuns sa crezi ca muncind ca la servici vei castiga mai multi bani si daca se poate cu mai putina munca si mai bine
Iti respect opinia desi nu sunt de acord cu ea
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
danielbr1, utilizator
Alinaaly a scris:

Dar exista vreo cale de a iesi din aceasta "afacere"si de a primi banii inapoi?Ca nici eu nu am stiut ce fel de firma e salve si din pacate am crezut!Daca stie cineva o modalitate de a iesi din aceasta "afacere" v-as fi recunoscatoare!

Este bizar un lucru si anume atunci auzim ca se castiga bani undeva toti da-m navala dupa care in loc sa facem munca ce se cere , la munca legala ma refer , intrebam vecini daca este bine sa o facem sau ne plangem ca este "RACOLARE "
Iarta-ma dar atunci cand ai intrat in aceasta afacere nu ai intrat sa te retragi ci sa castigi bani cinstiti (cred eu ) sau cum spun unii bani de buzunar
Eu cred ca trebuie sa te intorci la momentul cand ai luat decizia sa faci afacerea si sa faci munca .
Succes
Domnule Daniel.... cu toata ca am deschis acest topic nu as vrea sa devina un subiect in contradictoriu.
Intradevar parerile sun pro si contra .... si cum ne pricepem noi mai bine (aici ma refer in general la romani) stim foarte bine sa stipulam astfel de oportunitati... se cunoaste doar ca suntem un popor din care s-au nascut mari talente si genii. Problema noastra generala este insa din punctul meu de vedere (sa ma scuze cei care se simt lezati) ca nu suntem altceva decat niste "infractori" pentru ca nu ne gandim decat la cum sa facem bani fara a misca un deget .... hai nu chiar asa.... fara a ne "misca" creierul care se opreste in momentul in care vede "bani, bani, bani".....
Destul de logic insa ... dar aceasta "RACOLARE" in ideea in care sunt "vandute" doar iluzii in lipsa unei LEGI... mi se pare destul de aberanta... cu atat mai mult cu cat acei "lectori" de la cursuri promit incheierea unor astfel de asigurari si obtinerea unui cod RAF.
Intrebarea mea este: Cati din cei 80.000, sau cati sunt acum, au un cod RAF in acest moment sau pentru cati s-au facut demersuri in acest sens?
Daca imi raspundeti la aceasta atunci va raspund si eu la afirmatia " este greu daca te sperie cand trebuie sa faci munca " .... oare la ce "munca" va referiti....
Oare nu este normal ca aceasta dezinformare sau mai bine spus pacaleala care duce la toata aceasta "RACOLARE" numai ca un smecher sa se umple iarasi de bani (numai la noi inca mai credem in vise) .... chiar de banii acelor amarati care spera sa castige ceva cinstit.... sa fie tratata similar "traficului de persoane" sau al "proxenetismului"?
Normal ca nuuuuuu.... or sa spuna multi ..... eu zic ca 20 de ani la "mititica" ar mai scapa tara asta de atata "smechereala".
Partea cea mai stupida mi se pare faptul ca tocmai alesii nostri care ar trebui sa mediatizeze acest lucru ... nu o fac.... si astfel se ajunge la o dezinformare totala.... in momentul in care o fac...de obicei este prea tarziu.

Este bizar un lucru si anume atunci auzim ca se castiga bani undeva toti da-m navala dupa care in loc sa facem munca ce se cere , la munca legala ma refer , intrebam vecini daca este bine sa o facem sau ne plangem ca este "RACOLARE "
Iarta-ma dar atunci cand ai intrat in aceasta afacere nu ai intrat sa te retragi ci sa castigi bani cinstiti (cred eu ) sau cum spun unii bani de buzunar
Eu cred ca trebuie sa te intorci la momentul cand ai luat decizia sa faci afacerea si sa faci munca .
Succes

Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Apropo... de ce nu se fac publice numele....?
Intrebati un moderator.... parerea mea este ca aici nu este siteul unei publicatii de presa, blog personal, etc. .... drept urmare ne supunem regulilor.

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, dupa ce basescu a cerut public acest lucru Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul ... (vezi toată discuția)
Reforma sanatatii! b.alin b.alin Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune ... (vezi toată discuția)