avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revenire

"Tatal meu a fost diponibilizat in urme cu 22 de luni pe motive economice si in urmatoarele 2 saptamani firma la care lucra a mai angajat alte 4 persoane pe aceeasi functie; am intentat un proces firmei respective, am castigat in prima instanta in februarie anul curent;firma a facut recurs, acesta fiind respins de catre curtea de apel in 14 iunie a.c., dandu-i castig de cauza tatalui meu;instanta a dispus anulare deciziei de concediere, reintegrarea in postul detinut anterior si citez:"obliga parata sa plateasca reclamantului despagubiri egale cu drepturile salariale indexate,majorate si reactualizate, precum si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul incepand cu 30.09.2009 si pana la reintegrare" . Am subliniat despagubiri egala, pentru urmatoarea intrebare:
daca este vorba de despagubiri egale cu drepturile salariale si nu salariile cuvenite, trebuie sa restituie indemnizatia de somaj de care a beneficiat?"
Am pus aceasta intrebare in forum in urma cu cateva luni si am primit urmatorul raspuns:
"Nu trebuie restituit ajutorul de somaj, intrucat prin hotararea judecatoreasca tatal dvs. a primit despagubiri si nu drepturi salariale."
Revin cu acest subiect, deoarece tatal meu a fost chemat luni(12.12.2011)la fortele de munca si somat sa restituie indemnizatia de somaj; imi puteti da un text de lege care sa specifice faptul ca fiind despagubiri si nu drepturi salariale nu trebuie restituita indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters232211 , utilizator 22:33, 8 Decembrie 2011
Buna seara

Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea
ocuparii fortei de munca:
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate
beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12
luni;
Legea nu prevede restituirea indemnizatiei de somaj.Intr-adevar exista Legea 86/1992 care completa Legea nr.1/1991, in art.19 dar a fost abrogata ( ma refer la lege) de legea mai sus amintita,
Sper ca va sunt de folos aceste cateva informatii.
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare sentinta robertaarmena robertaarmena Buna seara! Tatal meu a fost diponibilizat in urme cu 22 de luni pe motive economice si in urmatoarele 2 saptamani firma la care lucra a mai angajat alte 4 ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)
Retur ajutor somaj anofm SANTIER SANTIER Buna seara! In nov. 2013 am fost concediat abuziv de angajator. L-am actionat in instanta si am castigat procesul (despagubire egala cu salariile ... (vezi toată discuția)