avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma judec cu un decedat.... 2 procese diferite ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma judec cu un decedat.... 2 procese diferite intr-unul...

Buna seara... Am un proces cu concubinul meu care intre timp a decedat... si inca se judeca cazul... Nu ar trebui sa se inchida acest caz?... Concubinul meu mai are 2 copii dintr-o casatorie... iar eu am doar unul, el fiind tatal... Avocata lui a venit in fata instantei cu un alt proces care de fapt se judeca tot in primul mentionat... si acum ii reprezinta pe copii lui.. tot in acest proces cum ca vor mostenire.... nu exista mostenire ... casa este pe numele meu ... am facut dovada cum ca este doar proprietatea mea ... nu si a lui... copii vor parte din casa... iar completul de judecata a aprobat asta cu toate ca eu sunt unica proprietara... completul de judecata a mai dat un termen... De ce? pentru ce?... normal primul proces pe care il aveam cu concubinul meu trebuia sa se incheie imediat dupa ce am facut dovada ca el nu mai este .... De ce continua procesul lui cu mine daca el nu mai este si de ce cer ceva ce nu le apartine si totusi sunt chemata sa continuam procesul... care proces ? sunt complet derutata... s-au suprapus doua procese fara ca acestia sa deschida independent de procesul cu tatal lor ...un altul....

O seara buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:27, 9 Decembrie 2011
pentru anulare acte si trecerea ca si proprietar sa fie si el (concubinul) desi nu avea nici un drept...casa era a mea....si vroia si el sa devina proprietar pe jumatate din casa...asa...moca....fara sa contribuie cu nimic....
Deci In acest caz inteleg ca actiune a fost introdusa de "concubinul" care avea pretentie la jumatate din casa,.. pentru ca erati impreuna Gresesc? dar care intre timp acesta a decedat. Casa este proprietatea dvs. din cate inteleg.
Daca este asa, aceasta cauza se inchide cu dovada certificatului de deces al uneia din parti. Nu conteaza cine a itrodus actiunea. Numai in cazul unei succesiuni in care sunt implicate mai multe parti procesul merge inaine.
In acelasi proces,, avand aceasta tema copii nu au nici o legatura.
Daca insa proprietatea era comuna si x a decedat, se deschide succesiunea, dar este alta practica.
Nu inteleg insa exact cum stau lucrurile, am raspuns intuind din prezentarea facuta de dvs.
Actiunea are caracter patrimonial, nu personal, prin urmare poate fi continuata de mostenitorii concubinului.
Cererea de chemare in judecata poate fi completata/modificata pana la prima zi de infatisare, ceea ce probabil au si facut copii concubinului.
Faptul ca instanta a considerat ca cererea completatoare este formulata in termen si poate fi judecata in cadrul aceluiasi dosar, nu inseamna ca (va citez) ”a aprobat” cererea.
Este foarte posibil ca pe fond sa nu le dea dreptate si sa le respinge pretentiile ca neintemeiate.
pai asta vor copii lui..... dar nu inteleg de ce instanta a mai prelungit procesul cu inca un termen ... avand in vedere ca sunt unica proprietara....... ce se intampla mai departe??? imi puteti spune? instanta a admis ca ei sa faca succesiunea... la ce??? ce legatura am eu cu ei??? multumesc frumos pentru raspuns!
yome a scris:

pai asta vor copii lui..... dar nu inteleg de ce instanta a mai prelungit procesul cu inca un termen ... avand in vedere ca sunt unica proprietara....... ce se intampla mai departe??? imi puteti spune? instanta a admis ca ei sa faca succesiunea... la ce??? ce legatura am eu cu ei??? multumesc frumos pentru raspuns!


Nu va pot raspunde la aceste intrebari pentru ca nu cunosc amanuntele cauzei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! concubina coproprietara pe un titlu de proprietate ... luizatr luizatr Buna ziua ! Concubina co -proprietara pe un Titlu de Proprietate in baza legii 18/1991 al concubinului, fără știrea acestuia.Suntem 3 moștenitori( copiii) ... (vezi toată discuția)
Succesiune cbcr cbcr Buna ziua, Daca se incepe dezbaterea unei succesiuni in instanta care sunt mai multi mostenitori, se poate cere doar dreptul de proprietate al unui teren ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate a locuintei - urgent popion popion Am o problema foarte mare. Parintii mei detin o casa fara a avea acte de proprietate asupra ei. Casa respectiva a apartinut strabunicului care a avut 10 copii. ... (vezi toată discuția)