avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rapire minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rapire minor

Buna seara. In urma divortului de fosta sotie, copilul minor i`a fost incredintat ei, eu avand un program de vizitare. Ce risc daca iau copilul la vizita si nu il mai duc inapoi? In afara de art 379 alin (1) cod penal, mai e ceva?
Cel mai recent răspuns: catacata2011 , utilizator 00:54, 12 Decembrie 2011
,iti poate face plangere penala pentru nerespectarea masurilor de incredintare a minorului,poate cere executarea hotararii judecatoresti definitive prin care i-a fost incredintat copilul
imi puteti spune articolul in baza caruia poate face plangerea penala?
cumva art 379 alin 1 cod penal?
intrebarea mea era, se poate incadra fapta la rapire de minori sau ceva grav????
stiu ca poate cere multe, si eu tot cer de 3 luni de cand n`am mai vazut copilul. intrebarea mea era despre ce se poate intampla cu adevarat.
eu vas intreba de ce nu ati mai vazut copilul de 3 luni?
ca nu ma lasa sa il vad
parerea mea este ca nu ar fi bine sa luati minorul si sa nu il mai inapoiati,,cu siguranta o sa va acuze de rapire si veti fi deranjat de politie..si eu am fost in aceeasi situatie,doar ca la mine nu a fost niciun divort si nicio hotarare judecatoreasca prin care sa fie stabilita custodia minorului, la fel nu am fost lasat sa vad minorul,dupa care lam luat cu conditia sa il duc inapoi dupa 3 zile. eu binenteles nu lam mai dus si am fost acuzat de rapire,am fost cautat de politie mai ceva ca un criminal,,au fost deranjate toate rudele mele de catre politie la indicatiile fostei mele concubine,,deci nu va sfatuiesc sa faceti asta mai ales ca exista o hotarare judecatoreasca,,totusi uitativa si la problema mea de pe forum.. va doresc mult succes si imi pare rau ca nu va pot ajuta cu nimic..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 379 - etape, urmari globalt globalt Buna ziua, In cazul in care eu, ca si tata, depun o plangere penala impotriva mamei pentru retinerea copilului nostru, fara acordul meu, ce se intampla? A ... (vezi toată discuția)
Reincredintare custodie minor mark37 mark37 Buna ziua,am un baiat de 14 ani,,in clipa de fata,este la mama lui ,el a locuit cu mine 4 luni,si ca sa ma linistesc dupa despartire,lam trimis la mama lui,ea ... (vezi toată discuția)
Rapire minor sau nu ce sa fac? simion mihaela simion mihaela in urma cu 4 ani am avut divortul la divor mi sa incredintat mie baiatul el fiind inchis se si specifica pe hotararea de divort eu intre timp mam recasatorit ... (vezi toată discuția)