avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara-->tatal plecat din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara-->tatal plecat din tara

Buna seara tuturor.Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar caut disperat un ajutor.Este vorba de o pensie alimentara pe care tatal meu nu o mai plateste(100 euro la amandoi ).Nici mie nici sorei mele.Eu am 22 ani(urmez o facultate) sora are 17 ani si urmeaza si ea un liceu deci avem dreptul sa primim acea pensie alimentara.Problema este urmatoarea...Tatal nostru a lucrat la firma de transporturi Edy Spedition pana in data de 10.03.2011 in tot acest timp noi am primit pensie alimentara.In aceasta data a incetat contractul de munca cu firma respectiva si a inceput sa trimita bani din buzunarul lui.Banii veneau prin posta si nu am banuit nimic..In data de 10.07.2011 nu am mai primit nici un ban,am sunat la firma si au zis ca nu mai lucra la ei din 10.03.2011.M-am interesat in stanga si in dreapta si mi-am intins tentaculele pana in Belgia unde am aflat ca acolo este noul loc de munca.greseala mea a fost ca am tot lasat simpul sa treaca si doar in luna septembrie(luna 09) l-am dat in judecata.Judecatoria a cerut veniturile acestuia de la firma respectiva(Van De Poel se numeste firma).Raspunsul a venit de la alta firma din Cehia(Rona Trans SK )in aceasta foaie cu veniturile scria urmatoarele: Venitul pe ultimele 6 luni era 2000Euro respectiv 6000 euro bani pentru diurna,care,"sunt bani de diurna si nu au nici o legatura cu salarul pentru ca sunt destinati hranei" asa zicea firma.Am ajuns la concluzia ca e prea putin si ca sunt manareli la mijloc ...dar totusi judecatoria a decis sa imi plateasca o pensie alimentara de 300 euro pe luna deoarece toate castigurile sunt loate in considerare nu numai salarul...in fine...deabia in luna noiembrie s-a terminat procesul timp in care tatal era obligat sa imi plateasca suma de 300 euro pe lunile anterioare(sept,oct,noiembrie) si pana in prezent.in data de 14.11.2011 s-a dat acest castig de cauza iar in 30.11 era ultima zi de recurs...Timpu a trecut si m-am trezit ca a facut recurs.Cand a aflat ca trebuie sa dea acesti bani din buzunarel a facut recurs pe motiv ca cere micsorarea pensiei pe motiv ca el nu mai lucreaza.A adus la judecatorie o foaie toata mototolita scrisa in jumate ceha,jumate romana...judecatoarea a amanat procesul pana in 21.12 pentru ca a cerut sa traduca foaia respectiva.Cum poate sa faca asa ceva? cum sa nu mai lucreze asa brusc cand trebuie sa dea bani?Ce as putea sa fac?Va rog ajutati-ma...ca mi-a zis avocata ca e posibil sa nu mai primesc nici banii pe lunile anterioare pentru ca el nu mai lucreaza momentan...dar eu stiu ca lucreaza si face invarteli...oare exista o lege care sa il tina in tara ptr faptul ca are de platit pensie alimentara? Daca l-as putea tine in tara as fi impacat cu gandul ca nu lucra...Va rog ajutati-ma pentru ca am cheltuit o groaza de bani pe traduceri si avocat...nu am nici un venit si stau cu sora mea..Astept raspuns.va multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
stefan2411, utilizator

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara Claudita74 Claudita74 Buna ziua. O colega a divortat si pensia alimentara pentru fata s-a stabilit la 200lei. Dupa noua ani, fostul sot a terminat Academia Navala, a ajuns ofiter ... (vezi toată discuția)
Salut ! vin și eu cu o problema cu fostul angajator . in urma ... Albertoandrei29 Albertoandrei29 Salut ! Vin și eu cu o problema cu fostul angajator . In urma cu ceva timp am lucrat ca și șofer de camion împreuna cu tatăl meu,echipaj ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara petru ana maria petru ana maria Buna seara,as dori sa ma ajutati intr-o privinta:ieri am avut a doua infatisare la divort,iar sotul meu lucreaza sofer pe tir si e plecat cate 3 luni la munca ... (vezi toată discuția)