avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salut ! Vin și eu cu o problema cu fostul angajator . ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salut ! Vin și eu cu o problema cu fostul angajator . In urma ...

Salut !
Vin și eu cu o problema cu fostul angajator . In urma cu ceva timp am lucrat ca și șofer de camion împreuna cu tatăl meu,echipaj ,eu fiind angajat nou in acea perioada . La firma se făceau des cuplare/decuplare remorci și pe scurt am cuplat o remorca greșita ducând-o pe ruta Spania-România,am recunoscut greșeală urmând ca sa ni se oprească amândurora 2540 de euro in decursul a 10 luni (254 de euro lunar ) asta fiind verbal ,nu am semnat nimic,dupa 3 luni in care ne-au oprit 254 de euro lunar am ales sa demisionăm in urma unei certe pe baza concediului. Firma a refuzat sa ne ofere diurnele pe ultima luna plus alte bonusuri pe care le aveam +transportul Romania-Spania-Romania (suma totala fiind de minim 3950 de euro ) am fost la ITM dar nu am rezolvat nimic pentru ca diurnele nu erau trecute in contract ,am încercat pe cale amiabila ,nu s-a putut , astăzi am primit o Înștiințare de la judecătorie cum ca firma propiu-zisa ne cheamă in judecată pentru suma de 2540 de euro iar printr-o alta foaie atașata de către firma Suma de 3200 de euro (motorina,taxe de drum,diurnele pe 3 zile in care nu am lucrat in folosul firmei ,uzura masinii),in ambele situație practic trebuie sa mai primim bani de la firma . Întrebarea mea este dacă am șansa de câștig in acest proces știind ca nu aveam act adițional pentru diurna și restul bonusurilor (1 cent pe km , 7 euro încărcare/descărcare ) ,transportul , precizez ca am ca și dovezi foile de plata anterioare unde scrie diurna+bonusurile ,foile unde se precizează oprirea lunară a sumei de 254 de euro +multe alte dovezi . Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 21 Octombrie 2022
Pentru diurna nu va trebuie acte ...pentru celelalte , da.
Mulțumesc pentru răspuns ,dar vi se pare normal ca după ce ne-au oprit diurnele tot ei sa ne de-a in judecată ?

Cornel Vasile a scris:

Pentru diurna nu va trebuie acte ...pentru celelalte , da.

Depinde de ce invoca în acțiune....asta ar trebui sa o vedem ca să stim exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie in strainatate netu_ologu netu_ologu suntem o firma mica de transport,care avem curse doar intracomunitare( FR, ES},soferii fiind plecati aproape permanent un afara tarii. platim soferilor un ... (vezi toată discuția)
Delegatie externa asociati CRISTYNA CRISTYNA Am si eu o problema. la firma la care lucrez urmeaza sa se duca in Spania cei doi asociati, dintre care unul este administrator, iar celalalt este doar asociat ... (vezi toată discuția)
Pensiei de intretinere-cand se iau in calcul veniturile din afara tarii la pensia alimentara? Porceanu Maria Porceanu Maria Buna ziua! In aug 2018 am depus dosar la judecatorie prin care am solicitat exercutarea autoritatii parintesti exclusiva si pensie de intretinere! Judecatoria ... (vezi toată discuția)