avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensiei de intretinere-Cand se iau in calcul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensiei de intretinere-Cand se iau in calcul veniturile din afara tarii la pensia alimentara?

Buna ziua! In aug 2018 am depus dosar la judecatorie prin care am solicitat exercutarea autoritatii parintesti exclusiva si pensie de intretinere! Judecatoria a dispus exercitarea autoritatii parintesti de catre mine si paratul la plata unei pensii lunare de intretinere in favoarea minorului in cuantum de 1/6 din venitul net incasat de parat de la Bunmet Engineering, firma care are sediul in Romania si sucursala in Germania! Paratul la aceasta firma in Romania figureaza cu miminul pe economie de 1900 lei, el lucrand in constructii, dar acesta este delegat in Germania la sucursala firmei, unde plateste taxe si impozite. Am incheiat un contract cu un executor ca sa mi stabileasca pensia de intretinere, acesta a solicitat de la firma veniturile obtinute de parat, firma declarand doar veniturile obtinute in Romani! Venitul net obtinut de parat in Germania, tinand cont ca este aceeasi firma din Romania, nu se ia in calcul pt acordarea pensiei alimentare? Cum ar trebui sa procedez ca sa beneficieze copilul si de acel venit, in cazul in care este legal? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:50, 24 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În general, firmele din Romania care angajează personal pentru străinătate acordă salariul minim, iar acolo le dă bani sub formă de diurnă, bonusuri, premii, care nu se consideră veniuri permanente.
Angajatii trimisi in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar beneficiaza in strainatate de:
- indemnizatie zilnica in valuta, denumita diurna, in vederea acoperirii cheltuielilor de hrana, a celor marunte, uzuale, precum si a costului transportului in interiorul localitatii in care isi desfasoara activitatea;
- o suma zilnica in valuta, in limita careia personalul trebuie sa-si acopere cheltuielile de cazare.
In statele din UE este prevazut acelasi nivel de diurna legala (35 euro/zi, cu posibilitatea de maxim fiscal de 2,5 ori x 35 euro/zi = 87,5 euro/zi).
Probabil la 3 luni revine în ţară, ca să plece după 2 săptămâni, cât timp e în ţară, primeşte salariul minim. Îndemnizaţia de creştere a copilului se raportează la salariul dat prin contractul de muncă, nu se iau în considerare diurna şi cheltuielile de cazare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurne ovidiuvasilescu ovidiuvasilescu Buna ziua. Am lucrat la o companie de transport belgiana, cu o sucursala in Romania, am avut contract de munca in tara. Compania romana nu mi-a virat diurna ... (vezi toată discuția)
Impozit pe diurna ingrijire batrani germania? 12345678 12345678 buna. adresez inca odata pt ca nu m-am mai putut conecta, adresa mail gresita. va rog daca puteti sa ma ajutati cu o lamurire. am fost azi la un interviu pt ... (vezi toată discuția)
Diurna ori detasare? vasilegabriel vasilegabriel Va rog sa imi spune-ti cum se face plata pentru deplasarile in strainatate(italia). Anul acesta am lucrat aprox. 3 luni jumate in Italia la o firma de paza ... (vezi toată discuția)