avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit pe diurna ingrijire batrani germania?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit pe diurna ingrijire batrani germania?

buna. adresez inca odata pt ca nu m-am mai putut conecta, adresa mail gresita. va rog daca puteti sa ma ajutati cu o lamurire. am fost azi la un interviu pt angajare ca si ingrijitoare de batrani in germania. mi s-a spus ca voi fi angajata in romania de catre firma cu deplasare in germania. salarul va fi platit minim pe economie si firma va plati asigurarea de sanatate si de pensie iar eu nu trebuie sa platesc nimic, nici o asigurare si nici impozit pe venit ca firma suporta tot, dar vor fi doua contracte, unul de salar si unul de diurna si trebuie sa imi fac si cont in euro pe langa contu in lei iar salaru intra odata in contul de lei care este salaru si in euro care este diurna. acuma am cautat pe net sa vad cum e cu diurna. firma a spus ca nu se plateste impozit pe diurna dar am vazut ca si diurna se impoziteaza. nu stiu ce sa fac? am amanat 2 plecari cu firma asta ca mi frica sa plec, nu vreau sa ma trezesc ca am de plata la impozit pe venit de pe diurna sau sa ma trezesc ca fac inchisoare, ori primesc amenda pentru nedeclarare venituri asa ca am 3 intrebari:
1. se plateste impozit pe venit sub forma de diurna?
2. exista situatii in care se poate munci in strainatate cu diurna fara sa platesc impozit pe venit? fara sa fiu obligata sa declar diurna? in care?
3. cum pot verifica daca aceasta asociatie care angajeaza, angajeaza legal?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:54, 31 Martie 2016
Buna ziua,
Nu se intocmesc doua CIM, cred ca ati inteles gresit. Probabil in cazul dvs e vorba de o societate care se ocupa cu leasingul de personal (agent de munca temporara) si care va "inchiriaza" in Germania. Firma va acorda salariul de incadrare in lei, la care se adauga diurna in euro. Atat timp cat diurna nu depaseste 87,5 lei/ zi, ea nu constituie venit salarial, deci nu se achita impozit si contributii.
Societatea o puteti verifica la AJPIS (prestatii sociale) daca este vorba de un agent de munca temporara.
Salariul pe care il incasati nu va trebui sa il declarati dvs la nici o institutie. Doar persoanele care obtin venituri din strainatate de la angajatori straini trebuie sa isi declare veniturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiei de intretinere-cand se iau in calcul veniturile din afara tarii la pensia alimentara? Porceanu Maria Porceanu Maria Buna ziua! In aug 2018 am depus dosar la judecatorie prin care am solicitat exercutarea autoritatii parintesti exclusiva si pensie de intretinere! Judecatoria ... (vezi toată discuția)
Diurna impozabila sau nu? ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care lucreaza in strainatate cu detasare dar are contract in Ro. Conform contractului primeste in tara salarul minim si pentru ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate in timpul concediului de crestere copil alexandra_19 alexandra_19 Buna ziua. Am fost angajata la 2 firme si dupa terminarea concediului de lauzie mi-am suspendat activitatea la ambele firme pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)