avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expert auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expert auto

Poate desemna procurorul un expert auto pentru a face o expertiza in timp ce chiar expertul in cauza este urmarit penal de acelasi procuror pentru infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice peste limita prevazuta de lege ?
Mentionez ca expertiza s-a dispus intr-un dosar de refuz probe biologice, pentru dovedirea producerii unui accident usor, fara victime, fara avarii, pentru care nu s-a intocmit pv. de cercetare la fata locului, nu exista martori, si care s-a produs cu 6 luni inaintea efectuarii expertizei.
Evident, rezultatul expertizei a fost pe voia procurorului. Considerati ca este o neregula la mijloc ?
Cel mai recent răspuns: sorba , utilizator 16:23, 9 Decembrie 2011
Expertiza tehnica pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice? Cred ca sunteti unicat. Am vazut multe la viata mea dar asta le intrece pe toate. Probabil ati achitat dvs. expertiza. Daca a achitat-o parchetul trebuie imputata procurorului. Din fondurile de expertiza alocate trebuia sa plateasca la medicina legala, nu sa efectueze expertize care nu erau necesare cauzei. Cred ca ati inteles ce v-am spus?
De acord, sunt unicat.
Dar : mi s-au solicitat probele biologice pe motiv ca as fi fost implicat intr-un accident. am refuzat, aratand ca nu am condus, masina fiind amplasata in parcare si neavand urme de accident. s-a intocmit dosar penal, in lipsa altor probe - proces-verbal de constatare a accidentului, martori, etc- procurorul a dispus efectuarea expertizei,desemnand expertul in cauza.
Raportul de expertiza a aratat, normal, ca am condus. a fost facut dupa 6luni de la ,,accident,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politisti rutieri prostulsatului prostulsatului In luna decembrie 2010,in timp ce ma aflam in autoturismul meu dispus in parcarea de pe una dintre strazile localitatii in care domiciliez, un barbat a venit ... (vezi toată discuția)
Expertiza in noul cod de procedura penala aprobat prin legea nr. 135/ 2010, in vigoare incepand cu data de 01.02.2014 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE CAPITOLUL VII Expertiza ART. 172 Dispunerea efectuării expertizei (1) Efectuarea unei expertize se dispune când pentru constatarea, clarificarea sau ... (vezi toată discuția)
Expertize tehnice orosemilia orosemilia daca intr\'un proces civil respectiv intre o persoana fizica si o asigurare auto se aproba o expertiza criminalistica de catre judecator,ulterior revine si o ... (vezi toată discuția)