avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

buna ziua va rog sa imi spuneti si mie ce pot sa fac am fost trimisa acasa de la locul de munca fara un motiv anume dupa plecarea mea de la locul de munca am fost acuzata de parasirea locului de munca fara bilet de invoire si mi sa desfacut contractul de munca ce pot sa fac in cazul acesta multumesc o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 16 Decembrie 2011
Desfacerea contractului individual de munca nu se poate face decat in baza unei decizii a angajatorului (asta daca ati lucrat legal cu CIM).
Aceasta decizie nu se putea emite decat in urma unei cercetari disciplinare prealabile.
Daca v-a emis decizie de desfacerea contractului, spuneti-ne in baza carui articol, iar daca nu s-a efectuat cercetarea, solicitati in instanta la Tribunalul muncii anularea acesteia.
am fost chemat la comisia de disciplina din pacate pt mine nu am putut sa ma prezint am fost sa donez singe am anuntat telefonic ca nu ma pot prezenta dar sa efectuat in lipsa mea
in baza art 61 lit.a. sa desfacut contractul de munca
Contestati in instanta decizia de concediere, pe motiv ca a fost emisa fara cercetarea disciplinara.
Motivati temeinic lipsa dvs. de la convocare, in baza biletului de la spital, ca ati donat sange, care este un motiv obiectiv.
Art. 251 alin. (3) din codul muncii spune
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
multumesc foatea mult v-am spus ca am anuntat telefonic si am cerut o aminare a comisiei ca sa pot sa ajung si am spus si motivul pt care nu pot sa ma prezint da am o adeverinta de la spital multumesc mult o zi minunata va doresc

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va contactez in legatura cu o procedura in cazul unui salariat care a absentat nemotivate de la munca. Va rog frumos sa-mi comunicati daca am ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca din vina angajatului mariag68 mariag68 Buna ziua, daca un angajat nu se prezinta 4 zile lucratoare la serviciu, nu anunta , nu prezinta concediu medical si nu poate fi contactat telefonic la nr. ... (vezi toată discuția)
Informare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, In cazul unui salariat care a fost convocat pentru faptul ca a lipsit nemotivat de la serviciu din data de...pana in prezent, mai e nevoie sa se ... (vezi toată discuția)