avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizia de recalculare a fost anulata de instanta. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizia de recalculare a fost anulata de instanta. Poate fi emisa o decizie de revizuire?

Dosar 3596/114/2011. Instanta de fond tribunalul Buzau. Recurs curtea de apel Ploiesti. Am fost pensionar militar in baza legii 164/2001. In decembrie 2010 am primit o noua decizie numita de recalculare cu un cuantum mult diminuat. In termenul legal am inaintat contestatie la comisia de contestatii. Dupa primirea respingerii contestatiei, drept fara obiect , am actionat la tribunal pentru anularea deciziei de recalculare. In paralel guvernul a anulat OUG nr. 735/2010 si a emis OUG 1/2011 prin care se hotara mentinerea in plata a pensiei conform legii 164/2001 pana la emiterea unei decizii de revizuire. Tribunalul mi-a respins cererea de anulare a deciziei de recalculare drept prematur introdusa. La recurs curtea de apel mi-a admis recursul. Citez: " Admite recursul. Modifica in parte sentinta, in sensul ca admite contestatia formulata impotriva deciziei de recalculare a pensiei si anuleaza decizia de recalculare nr...... Mentine decizia de pensionare emisa in temeiul legii 164/2001 pana la intervenirea unei cauze legale de modificare a acesteia."
Intrebari:
1) In cazul in care primesc decizie de revizuire incep un nou proces trecand iar prin faza fond si eventual recurs?
2) In ce consta succesul meu si cu ce m-a ajutat faptul ca justitia a anulat decizia de recalculare care oricum avea efectul anulat prin OUG 1/2011?
3) Daca decizia de recalculare a fost anulata, decizia de revizuire mai poate fi emisa?
4) Ce cauze legale ar putea fi pentru a fi modificata (revizuita) decizi de pensie emisa in baza legii 164/2001.
Multumesc anticipat. Va solicit un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 18:40, 9 Decembrie 2011
Colega, sunt la curent si-ti raspund:
1. Da, se incepe un nou proces, trecand prin toate fazele;
2. Succesul este in primul rand moral dar si juridic. Decizia pe care ati atacat-o si ati obtinut anularea era in vigoare. OUG 1/2011 nu anulase decizia ci mentinuse in plata pensia in cuantumul lunii decembrie 2010;
3. Da, s-a adoplat o alta lege;
4. V-am raspuns la intrebarea 3.
Mai vorbim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot apela la cedo? sejc sejc Prin decizie a tribunalului judetean cererea de anulare a deciziei de recalculare a pensiei emisa in baza oug 735/2010 si mentinerea in plata a deciziei de ... (vezi toată discuția)
Doresc exprimare de profesionist. sejc_2010 sejc_2010 pe cont propriu am chemat gr in judecata cerand:1)ca prin aplicarea principiului nerrtroactivitatii legii civile,principiu statuat de constitutia romaniei prin ... (vezi toată discuția)
lamuriri - pensie militara leusan leusan Am o cunostinta care s-a pensionat.A lucrat in MI ca functionar public cu statut special.Acum 2 zile a primit (dupa 4 luni) decizia de pensionare.De fapt a ... (vezi toată discuția)